Detalii interesante despre una dintre cele mai iubite băuturi

Romul este o băutură alcoolică cu gust dulce, cunoscută și apreciată în întreaga lume. Acesta poate fi folosită într-o gamă variată și diversificată de întrebuințări, precum: în rețete de prăjituri, în cocktailuri, precum Mojito, Pina Colada sau Cuba Libre, ca atare.

Romul se produce în grade diferite. Sortimentele mai slabe sunt folosite în cocktailuri, iar variațiunile gold sau dark sunt consumate seci sau cu gheață și în prepararea prăjiturilor.

Rețeta romului

Spre deosebire de alte băuturi spirtoase, romul nu are o rețetă clară de producție. Fiecare zonă de producție are metode tradiționale.

Ingredientul central în obținerea romului este trestia de zahăr. De calitatea ei, tipul de sol și climatul în care crește rezultă savoarea acestei băuturi. Spre exemplu, romul din Caraibe, celebru în toată lumea, este produs cu materie primă care provine din Brazilia.

Procesul de fermentare începe atunci când la melasă se adaugă drojdia și apa. Înainte să fie comercializat, romul este învechit cel puțin un an de zile. De durata acestui proces depinde culoarea băuturii. Romul învechit în butoaie de stejar capătă o culoare arămie, intensă și o aromă specială, spre deosebire de romul învechit în butoaie de oțel care rămâne transparent.

Rom – mod de servire

Pentru a consuma rom ai nevoie să știi regula, care este foarte simplă: cu cât romul are o culoare mai închisă, cu atât mai mult acesta nu trebuie folosit în cocktailuri sau alte variațiuni. Romul dark sau black se bea simplu, cu gheață.

Paharele Grappa au forma asemănătoare cu cea a paharelor de șampanie și sunt cele mai potrivite pentru servirea romului. Acestea transportă aromele puternice din pahar direct la nasul consumatorului.

Romul sec se servește la temperatura camerei, cu un cub de gheață, astfel încât să te poți bucura de toate ingredientele folosite în prepararea lui.

Dacă vrei să încerci și tu această băutură îți recomandăm rom Captain Morgan de la Fine Bar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata