Descoperă informații importante legate de folii pentru MDF!

Cu siguranță ai auzit despre MDF, dar nu îți este foarte clar ce este de fapt acest material. Ei bine, MDF este prescurtarea de la placă din fibre lemnoase cu densitate medie. Așadar, MDF-ul este un compus din fibre de lemn ce sunt amestecate cu rășină și cu adeziv sub formă de panouri presate cu ajutorul unor temperaturi ridicate.

Fiind un material popular, din ce în ce mai multe persoane îl aleg, fiind o soluție între PAL-ul ce are un preț mai redus, respectiv lemnul masiv, material deosebit de costisitor. MDF-ul poate fi vopsit, furniruit, melaminat sau înfoliat. Descoperă din rândurile de mai jos informații despre folii pentru usi MDF în cazul în care folia de pe uși sau chiar de pe mobilă a început să se desprindă la colțuri și preferi să recondiționezi aceste obiecte, și nu să le înlocuiești.

Cum se aplică folii pentru uși MDF?

Este important să știi că aplicarea foliei pe orice suprafață, fie că vorbim despre o ușă sau despre componente mai mici ori mai mari ale mobilierului, nu este un proces atât de simplu. Penru ca rezultatul sa fie unul de calitate, procesul în sine presupune mai multe etape și utilizarea unor produse speciale. Așadar, folia se lipește de placă utilizând adezivi speciali, la temperaturi înalte, dar și niște prese cu membrană. Presa este deosebit de importantă, având posibilitatea de a urmări exact conturul piesei. În acest fel aceasta poate fi aplicată chiar și pe piesele făcute din MDF profilat. Folia poate fi mată sau licioasă, mai groasă sau mai subțire și poate avea diferite modele, iar în varianta 3D poate chiar să producă porii și fibra lemnului, pentru un aspect cât mai asemănător al lemnului natural.

Care sunt avantajele utilizării MDF-ului înfoliat?

Trebuie să știi că această variantă oferă mai multe avantaje, dintre care cele mai importante sunt:

  • Prețul scăzut;
  • Poți opta, în funcție de preferințele tale, pentru o diversitate de finisaje, începând de la mat, ultra mat, high gloss, etc;
  • O firmă specializată va putea executa o astfel de lucrare într-un timp scurt, mai exact chiar și în 5 zile lucrătoare.

Care sunt dezavantajele utlizării MDF-ului înfoliat?

Trebuie să știi că, odată cu trecerea timpului, folia se poate dezlipi la colțuri sau pe muchii, iar în unele situații, între folie și MDF pot apărea bule de aer. În cazul în care ai zgâriat folia, trebuie să știi că aceasta nu mai poate fi reparată, deci trebuie pur și simplu înlocuită. O echipă specializată se poate ocupa în mod profesionist de înlocuirea foliilor, astfel încât tu să te poți bucura de rezultate de calitate pentru o perioadă lungă de timp, la costuri minime.

Foliile decorative RENOLIT EXOFOL MX din PVC- ce sunt?

Foliile decorative RENOLIT EXOFOL MX din PVC sunt folii laminate la lungimi de profil ce oferă culori deosebite și chiar modele cu texturi de lemn suprafețelor pe care acestea sunt aplicate și au apărut pe piața germană acum 30 de ani, căpătând rapid popularitate.

Foliile RENOLIT EXOFOL FX- ce sunt?

Reprezentând o variantă mai performantă, aceste folii sunt formate din mai multe straturi ce au rolul de păstrare a culorii și a stralucirii acesteia pentru o perioadă îndelungată, chiar dacă piesele înfoliate sunt expuse la radiații UV.

Klebrom.ro îți pune la dispoziție produse de top de care te poți bucura comandându-le din confortul propriei case! Începând de la folii pentru uși MDF, lac pentru parchet, adezivi, dar și lacuri rezistente la soare, pe toate le poți comanda folisind datele de contact e mai jos!

Date de contact:

E-mail: office@klebrom.ro

Telefon: Brașov: 0726159136 ; Mureș: 0722559023

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata