De ce să alegi membrane bituminoase în construcția acoperișului

Acoperișurile au rolul constructiv de a proteja de intemperii și de transferuri de temperatură, însă și de acțiunea apei provenite din precipitații. Deși apa are efecte benefice asupra naturii, atunci când vine vorba despre construcții, efectele ei sunt sunt nefaste. Pentru a ține apa la distanță, este nevoie de hidroizolarea suprafețelor, iar membranele bituminoase sunt una dintre cele mai potrivite alegeri.

Ce sunt membranele bituminoase?

Membranele pe bază de bitum reprezintă folii izolatoare, armate cu fibră de sticlă și realizate din bitum. Bitumul este unul dintre cele mai potrivite materiale izolatoare, datorită structurii dense, care practic nu permite apei să se infiltreze. Pentru izolare se pot folosi membrane bituminoase cu și fără ardezie, acestea fiind de fapt finisajele de pe suprafața exterioară. 

 

Membranele bituminoase pot fi folosite pentru izolarea unui număr foarte mare de elemente structurale, de la fundații la pardoseli, însă ele pot fi folosite cu succes și în cazul acoperișurilor. 

De ce să alegi membrane bituminoase pentru acoperiș?

Membranele bituminoase constituie un strat perfect de acoperire pentru terase și acoperișuri, rezultatele fiind deosebit de bune. Dincolo de acest lucru membranele bituminoase sunt o alegere foarte bună din următoarele motive:

Izolație cu rezistențe foarte bune

Membranele bituminoase rezistă foarte bine în timp, chiar și în condiții dificile de utilizare. Ele pot fi folosite pentru acoperirea suprafețelor chiar și în ipoteza protejării acestora cu alte materiale sau în cazul zonelor cu trafic intens. 

 

Rezistența unui sistem de acoperire cu membrane bituminoase este de cel puțin 10 ani, timp în care izolația funcționează în parametri optimi, fără să permită apei să se infiltreze la nivelul substratului de beton.

Izolație rezistentă la rupere sau înțepare

În general membranele folosite pentru izolare sunt sensibile la rupere sau înțepare, iar acest lucru poate constitui o breșă în cazul izolării. Membranele pe bază de bitum sunt foarte rezistente chiar și în aceste condiții, astfel că suprafețele reușesc să protejeze la fel de bine indiferent de condițiile de exploatare. 

Membranele bituminoase se montează cu ușurință

Există anumite tipuri de membrane pe bază de bitum care se montează la cald, cu flacără, pentru topirea bitumului, astfel încât membrana să adere la substratul de beton, dar există și membrane bituminoase autoadezive, care se montează prin lipire la rece.

 

Montajul se poate face așadar chiar și fără a necesita echipe specializate de muncitori și fără a cheltui sume foarte mari de bani în acest sens. 

Izolație stabilă la intemperii și variații de temperatură

Membranele bituminoase rezistă foarte bine ciclurilor de îngheț-dezgheț, dar și expunerii constante la soare. Astfel, putem vorbi despre una dintre cele mai bune soluții de izolare, care rezistă în orice condiții de utilizare.

Izolație cu costuri mici

Membranele bituminoase nu au costuri foarte mari, iar acest lucru este foarte avantajos pentru hidroizolarea acoperișurilor. Practic acest sistem este deosebit de eficient și îți permite să te bucuri de o locuință protejată împotriva apei, începând chiar cu acoperișul. 

 

Fără a necesita operațiuni complexe de montaj și fără costuri ascunse, membranele bituminoase sunt cea mai ieftină soluție de izolare, dar și cea mai ieftină. 

 

Alegerea membranelor bituminoase este așadar una dintre cele mai bune în ceea ce privește izolarea, deoarece garantează o protecție eficientă împotriva infiltrațiilor de apă. Apa poate proveni din ploi sau din depuneri de zăpadă, iar membranele pe bază de bitum țin apa la distanță, protejând clădirile.

 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi membranele pe bază de bitum pentru izolarea acoperișului. Alege produse de calitate, care să îți garanteze eficiența de-a lungul anilor, fără a mai fi nevoie de schimbarea sistemului de izolare de la an la an. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata