De ce este important să îți cureți pensulele de machiaj

Persoanele care îndrăgesc machiajul dar nu numai, știu cât se poate de bine că pensulele reprezintă un element esențial în portfardul unei femei.

Pensulele fac ca make-up-ul  să fie efectuat mult mai lejer și să aibă un aspect mult mai uniform și neted. În afară de aceste calități ale pensulelor, se știe că acestea nu fac rău tenului, dar asta dacă sunt corect îngrijite.

Mare parte dintre femei respectă o rutină zilnică de machiaj, dar oare câte dintre acestea respectă și regula de spălare a pensulelor? Citește următoarele rânduri și află care sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui să ai grijă de pensulele tale.

1. Pensulele tale vor atrage foarte multe bacterii care se vor înmulți dacă nu le cureți

Dacă nu îți speli pensulele pentru o perioadă lungă de timp, este clar că acestea vor acumula bacterii și mult praf. O pensulă nespălată reprezintă un mediu prielnic prin care se facilitează apariția problemelor tenului, inclusiv acneea. Pentru a evita aceste situații deranjante, ar fi indicat să îți speli pensulele.

2. O pensulă nespălată poate să îți irite pielea

Dacă nu îți vei curăța pensulele, acestea vor acumula din ce în ce mai mult machiaj. Când se întâmplă acest lucru, pensula nu mai este la fel de moale și nici la fel de flexibilă ca în clipa în care ai cumpărat-o. Încărcarea acesteia cu machiaj o va face să aibă o textură arspră în contactul cu pielea și de asemenea, va face grea aplicarea machiajului pe ten.

Tot acest proces poate duce la iritarea tenului dar și la apariția unor zone complet roșii ale pielii.

3. Pensulele nespălate fac grea obținerea machiajului visat

Blending-ul reprezintă una dintre cele mai importante și de bază tehnici în machiaj pentru obținerea unui look dorit, dar este greu de realizat dacă pensulele nu sunt curate. Un lucru sigur este că nici machiajul nu se va aplica uniform. Curățarea pensulelor vă va face procesul mult mai simplu și vă poate face să efectuați un machiaj ca în tutorialele de pe youtube.

4. Pensulele murdare îți pot provoca efecte negative asupra sănătății

În afară de problemele pe care le poate provoca pentru piele, o pensulă nespălată poate avea efecte negative și asupra sănătății organismului. Acestea te pot face să ajungi la posibile infecții, în special dacă împarți produsele de make-up cu alte persoane.

5. Pensulele nespălate pot contamina și produsele de machiaj

Atunci când pensulele tale petrec multă vreme necurățate, acestea acumulează bacterii și murdărie. Un exemplu prin care sunt și machiajele contaminate cu bacterii de pensulele murdare: în clipa în care o pensulă intră în contact cu un fard de ochi, în mod automat acesta primește bacteriile de pe pensulă.

6. Îngrijirea pensulelor le face să fie mai durabile în timp

Atunci când ai grijă de pensulele tale, le cureți și le speli, acestea își păstrează calitatea și nu se mai pot degrada atât de ușor. Este mult mai ușor, și totodată și mult mai ieftin să îți achiziționezi o soluție de curățare pentru pensule decât să îți cumperi altele noi.

Sursa. elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata