De ce este bine să consumăm lapte de migdale

0

Foarte multe femei aleg laptele vegetal ca înlocuitor pentru clasicul lapte de vacă sau capră. Printre tipurile de lapte vegetal regăsim și laptele de migdale, care, este considerat a fi un înlocuitor extraordinar al laptelui animal.

Laptele de migdale este obținut din migdale măcinate și nu conține lactoză. De aceea, persoanele care au intoleranță, îl pot folosi fără probleme. De asemenea, îți poți prepara chiar și tu propriul lapte de migdale acasă, însă trebuie să ții migdalele la hidratat în apă, cu o seară înainte.

Laptele de migdale reprezintă un aport foarte mare de nutrienți și în plus, este foarte slab în calorii. Conține din plin vitamina E, A, fibre, magneziu, seleniu, fier și zinc. De asemenea, conține și acizi grași monosaturați și mult mai puțini carbohidrați comparativ cu laptele provenit de la animale. Cu toate acestea, laptele de migdale nu este tocmai recomandat pentru copiii mici din cauza conținutului redus de grăsimi și proteine.

Înainte de a include acest lapte în alimentația ta, trebuie să citești foarte bine eticheta. Laptele pe care îl vei consuma nu trebuie să conțină caragenan, un aditiv foarte cunoscut care se află în compoziția mai multor alimente. Acesta este adăugat în laptele de migdale pentru a-i da acestuia o textură mai cremoasă.

Dacă vrei să știi dacă laptele de migdale poate să îți influențeze negativ digestia, află că nu! Ba din contră, grație nivelului ridicat de fibre, acesta facilitează acest proces. Dacă ești alergică la nuci, probabil cel mai bine ai evita acest lapte.

Cum să incluzi laptele de migdale în alimentația ta?

Nu ar trebui să fie aceasta o problemă, deoarece ai nenumărate opțiuni. Îl poți bea exact așa cum este, îl poți adăuga în cafea, sucuri, smoothie-uri, cereale, sau îl poți folosi chiar și atunci când prepari diverse prăjituri.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com, healthline.com, thespruceeats.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata