De ce e bine să jucăm jocuri video

Jocurile video au avantaje nebănuite. Nu uitaţi, însă, un lucru: avantajele funcţionează atât timp cât această preocupare nu se transformă într-o dependenţă care ne îndepărtează de lume.

1. REDUC DUREREA ŞI STRESUL

Un studiu realizat în 2010 pe mai mulţi pacienţi care urmau să facă chimioterapie, bolnavi de cancer fiind, au reuşit să fie mai puţin stresaţi şi să se simtă mai pregătiţi psihic pentru înfruntarea acestei boli. Participarea lor la jocurile video i-a determinat să se gândească mai puţin la maladiile de care sufereau. Studiul este publicat www.medicalnewstoday.com.

2. ÎMBUNĂTĂŢESC REZULTATELE ŞCOLARE

Cercetătorul Niort (scientistsofamerica.com) a spus că un copil care are o consolă poate avea rezultate de 4 ori mai bune la şcoală decât unul care nu are. Motivaţia lui constă în faptul că în primul caz, puterea de concentrare şi atenţia la ore cresc, exersate fiind în timpul jocurilor.

3. DEZVOLTĂ APTITUDINILE SOCIALE

Faptul că multe jocuri video presupun interacţiunea şi participarea în echipă nu poate avea decât un efect pozitiv asupra abilităţilor sociale.

4. ACCELEREAZĂ PUTEREA DE DECIZIE

Universitatea din Rochester trebuie să fie mândră de rezultatul experimentelor recente. Când joci jocuri video, îţi trebuie mai puţin timp pentru a lua o decizie, spun oamenii care au studiat problema. Această activitate are consecinţe pozitive asupra capacităţii de a răspunde repede la o problemă dată, de-a o analiza şi de a lua în final o hotărâre.

5. NE AJUTĂ SĂ VEDEM 3D

Ne ajută în sensul că putem vedea lucrurile din mai multe perspective, lucru esenţial, de exemplu, la geometrie, unde nu toată lumea este AS la aşa ceva, nu toţi văd un obiect în spaţiu.

ATENŢIE, ÎNSĂ! Nu vă lăsaţi viaţă dominată de jocurile video. Luaţi-o ca pe o relaxare şi ca o posibilitate de a petrece o parte din timpul liber. Lucrurile importante se întâmplă mereu departe de consolă!

 

Sursă: www.topito.com
Foto: stocksnap.io

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata