De ce boli poți suferi dacă ai acnee

Studiile demonstrează că mai bine de 80% din populație a avut acnee la un moment dat în viață. Cu toate că este cel mai des întâlnită în rândul adolescenților, înaintarea în vârstă nu exclude posibilitatea de a dezvolta această problemă dermatologică.

Acneea chistică poate arăta faptul că ai anumite intoleranțe alimentare

În cazul adulților, atunci când au scos din alimentația lor produsele lactate, au observat o ameliorare a calității tenului. Renunță la iaurt sau brânză timp de trei săptămâni și, dacă vei observa o îmbunătățire, acest lucru înseamnă că produsele lactate erau de vină pentru acneea ta.

Acneea chistică și ovarele polichistice

Dacă nu alimentația este de vină pentru apariția acneei tale, atunci ne putem gândi și la dezechilibrele hormonale. Sindromul ovarelor polichistice afectează circa una din 10 femei și este reprezentată de: mesntruații neregulate, exces de androgeni (hormoni masculini), acnee, creștere în greutate, sau, cu timpul, inferilitate.

Acneea și efectele negative ale soarelui

Medicii dermatologi susțin că punctele negre din zona obrajilor pot arăta faptul că ai stat prea mult în razele soarelui. Expunerea îndelungată la soare și fumatul sunt principalii factori declanșatori.

Dacă ai acnee în zona T înseamnă că poți avea probleme digestive

Dacă te confrunți cu un ten gras, mai ales în zona T (nas, frunte, bărbie) atunci este posibil să probleme digestive. Alimentele grase, procesate, îți pot face sistemul digestiv să funcționeze mai lent, lucru ce poate duce la acnee, mai ales în zona frunții.

Poți fii stresată

Dacă ai observat că de fiecare dată când te confrunți cu un moment sau o perioadă stresantă tenul tău îți arată asta prin acnee, înseamnă că aceasta este cauza problemei tale. Acest lucru se datorează faptului că stresul ridică nivelul de sebum, lucru ce poate duce la apariția acneei.

Acneea poate fi cauza lipsei de somn

Lipsa somnului poate duce la diverse afecțiuni, cum ar fi obezitate, boli cardiovasculare sau diabet. Un studiu efectuat recent demonstrează însă că un număr insuficient de ore de somn poate duce la apariția acneei.

 

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata