Dacă nu știi aceste 11 trucuri, n-ai ce căuta pe WhatsApp!

0

WhatsApp poate face mult mai multe decât simplul schimb de mesaje și de elemente multimedia. Poți crea shortcut-uri pe ecran pentru contactele tale favorite, poți trimite cuiva poziția ta pe hartă și multe, multe altele! Dacă folosești aplicația des, următoarele trucuri îți vor fi de mare ajutor:

Dezactivează confirmarea de citire

1

Când deschizi WhatsApp-ul și citești un mesaj primit, persoanei care ți-a scris îi apar două V-uri albastre. În felul acesta, va ști că ți-ai aruncat ochii asupra textului. Această setare e problematică în cazul în care tu vrei să ignori mesajul respectiv sau dacă ai nevoie de timp pentru a formula un răspuns. Poți dezactiva confirmarea de citire în felul următor: Setări – Cont – Confidențialitate – debifezi ,,Confirmări de citire”.

 

Află la ce oră a fost citit un mesaj de-al tău

2

Să lăsăm deoparte cele două V-uri albastre. Ele îți arată doar faptul că mesajul a fost citit, dar nu te anunță când anume s-a întâmplat asta. Pentru a afla exact ora, deschide fereastra de conversație cu cineva și ține apăsat pe un mesaj. În bara de sus a aplicației îți vor apărea câteva opțiuni, prima dintre ele fiind un i într-un cerc (info). Apasă pe iconița respectivă și vei afla când a fost livrat, respectiv citit mesajul respectiv.

 

Trimite un mesaj privat mai multor contacte simultan

3

Dacă vrei să trimiți mai multor persoane o invitație la un party, poți face asta fără să dai copy-paste de o groază de ori mesajului respectiv. În meniul principal al WhatsApp-ului, apasă pe cele trei puncte din colțul dreapta-sus și selectează ,,Difuzare nouă” (New Broadcast). Adaugă contactele cărora vrei să le trimiți mesajul și gata!

 

Salvează toate conversațiile

4

Vrei să îți schimbi telefonul, dar să păstrezi toate conversațiile de pe WhatsApp? Le găsești pe toate în folderul ,,Databases” din folderul ,,WhatsApp” al telefonului. Nu trebuie decât să copiezi în calculator fișierele respective și să le transferi ulterior în noul telefon.

 

Adaugă shortcut-uri pentru conversații

5

Probabil că ai zeci de contacte în agenda WhatsApp-ului, dar vorbești constant doar cu câteva dintre ele. Poți crea shortcut-uri pe ecranul principal al telefonului pentru persoanele cu care conversezi cel mai des. În meniul WhatsApp-ului, ține apăsat pe o conversație anume și alege opțiunea ,,Adăugați scurtătură conv.”. Pe ecranul telefonului îți va apărea o pictogramă cu poza de profil a persoanei respective și numele ei. Apeși pe ea și ești trimis/ă direct către conversație.

 

Dezactivează sunetul unui grup

6

Te-ai săturat să îți bâzâie telefonul ori de câte ori cineva scrie într-un grup de WhatsApp din care faci parte? Deschide conversația grupului respectiv, apasă cele trei puncte din dreapta-sus și alege ,,Dezactivați sunet”. Poți opri sunetul notificărilor timp de 8 ore, o săptămână sau un an.

 

Dezactivează notificările unui grup

7

 

Când vine vorba despre grupuri de WhatsApp, poți face mai mult decât să oprești sunetul notificărilor: poți dezactiva notificările cu totul! Ca și la pasul anterior, intră în conversația grupului, apasă cele trei puncte și alege ,,Dezactivați sunet”. În partea de jos a noului meniu deschis ai opțiunea ,,Arătați notificările”. Debifeaz-o și ai scăpat de griji!

 

Află ce contacte din grup ți-au citit mesajul8

Dacă ai scris ceva într-un grup de WhatsApp și vrei să știi exact care dintre membri ți-au citit mesajul, ține degetul pe text și apasă pe i-ul din partea de sus a ecranului. Îți va apărea o listă cu toate persoanele din grup care l-au văzut, data și ora exactă la care s-a întâmplat lucrul ăsta pentru fiecare în parte.

 

Alege elementele media care se pot descărca automat

9

Când nu ai nicio rețea Wi-Fi prin preajmă și umbli pe WhatsApp de pe Mobile Data, nu e indicat să-ți consumi MB-ii cu filmulețe sau înregistrări audio. Cu excepția cazului în care ai net nelimitat. Dacă nu ești în situația asta, intră la Setări – Setări conversație – Descărcare autom. media și alege ce tip de fișier se poate descărca automat prin Mobile Data și (e indicat să alegi cel mult imaginile).

 

Schimbă numărul de telefon asociat cu WhatsApp

10

Dacă ți-ai schimbat numărul de telefon și vrei să folosești în continuare WhatsApp-ul, trebuie să faci câteva mici modificări prin setările aplicației. În meniul principal, apasă pe cele trei puncte din dreapta-sus și alege Setări – Cont – Schimbați numărul. WhatsApp îți va cere să introduci atât numărul vechi, cât și pe cel nou. Asta e tot!

 

Arată-i cuiva poziția ta pe hartă

11

 

Îi poți arăta unei persoane din listă locul exact în care te afli. În fereastra conversației, apasă pe agrafă (atașamente) și alege ,,Locație”. Îți vor apărea pe ecran o hartă și câteva sugestii de locuri. Nu-ți mai rămâne decât să apeși pe ,,Trimiteți locația curentă”, iar persoana cu care vorbești va putea vedea exact unde te afli în momentul respectiv.

 

BONUS:

Trimite mesaje audio

12

Poate nu ai chef să scrii. Poate ești pe fugă și trebuie să trimiți cuiva un mesaj urgent pe WhatsApp. Aplicația are soluția perfectă pentru astfel de situații: butonul ,,microfon”. Îl găsești în colțul dreapta-jos al conversației. Ține apăsat pe el și vorbește orice ai de vorbit, după care ia degetul de pe ecran. Mesajul audio se va trimite instant.

 

Fă poze direct de pe WhatsApp

14

WhatsApp îți poate accesa aparatul foto pentru ca tu să trimiți o fotografie fără a mai minimiza aplicația. Nu trebuie decât să apeși pe butonul care ilustrează un aparat foto, să faci poza și să o trimiți. Dacă nu îți place cum a ieșit, apasă ,,X” și încearcă din nou!

 

Cum îți ștergi contul

13

Dacă ajungi vreodată să te saturi de WhatsApp și să-ți dorești să scapi definitiv de cont, pașii sunt următorii: Setări – Cont – Ștergere cont. ATENȚIE: Nu doar că ți se va dezactiva contul, dar vei pierde și toate conversațiile. De asemenea, vei fi exclus/ă din grupurile în care ești înscris/ă. Gândește-te bine înainte să faci una ca asta!

 

Arată-le prietenilor tăi articolul, ca să mai învețe și ei câte ceva despre WhatsApp!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata