Cum te ajuta testarea metabolica sa te antrenezi corect si sa slabesti

Tehnologia joaca un rol foarte important in zilele noastre cand vine vorba de antrenamentele la sala, procesul de slabire si mentinerea greutatii in parametri optimi.

De foarte multe ori se promoveaza excesiv aparate de slabit, ceaiuri sau diete “minune” care promit ca vei slabi in timp record. In cele mai multe cazuri, aceste iluzii desarte nu fac altceva decat sa te dezamageasca si mai tare, aceste forme de marketing profitand de faptul ca vrei sa scapi de kilogramele in plus apeland la orice metoda si platind chiar si sume foarte mari de bani.

Inainte de a incepe un proces de slabire, trebuie sa apelezi mai intai la un medic specialist in nutritie si sa faci analize pentru a vedea daca este in regula sa urmezi o dieta sau un regim alimentar pe parcursul procesului de slabire.

Fiecare dieta echilibrata va avea o durata mai lunga de timp pana se obtin rezultatele dorite, dar se va face eficient si mai ales sub supravegherea medicala.

De cativa ani de zile, tehnologia este un factor esential in procesul de slabire. Ai la indemana numeroase aplicatii de monitorizare a consumului de calorii, a meselor, numarul de pasi facuti zilnic, etc. Exista si o serie de teste benefica care te ajuta sa iei decizii corecte cand vine vorba de slabire.

Testarea cardiometabolica

Este o investigatie care masoara parametri fiziologici ce caraterizeaza capacitatea de efort si performanta. Acest tip de testare este disponibil pentru toata lumea de scurta vreme, fiind utilizat pana acum doar in laboratoarele de cercetare.

Cu ajutorul tehnologiei se efectueaza o analiza avansata care ofera nutritionistului sa iti ofere detalii despre organism, parametrii care stau la baza alcatuirii unui regim alimentar corect pentru tine si program de antrenament complex care te ajuta sa iti cresti masa musculara, scapand de grasimea nedorita.

Care sunt datele pe care le masoara testarea cardiometabolica?

  • Rata metabolismului in repaus reprezinta cantitatea de energie pe care organismul o consuma atunci cand nu faci miscare si in jurul acestei valori se pune la cale un regim alimentar corect.
  • Rata metabolica in efort arata numarul de calorii pe care le consumi atunci cand depui efort, in functie de pragurile de efort. Acest parametru contribuie la alcatuirea unui program de antrenament adecvat pentru nevoile tale.
  • Stabilirea proportiilor in care sunt metabolizati principalii nutrienti atunci cand depui efort fizic ajuta la stabilirea antrenamentelor pe care este bine sa le faci in functie de valorile pulsului la care trebuie sa te incadrezi.
  • Stabilirea zonelor de antrenament reprezinta pragul in care organismul consuma eficient grasimile si pragul unde intri in zona anaeroba.

Acest test este recomandat pentru persoanele cu probleme repiratorii, afectiuni pulmonare, oboseala cronica si care nu depun efort constant.

Rezultatele obtinute in urma testului vor arata daca problemele mentionate anterior provin de la boli mai grave sau alte boli metabolice. Oricine poate face o testare cardiometabolica, nu conteaza nivelul de pregatire fizica.

Persoanele care vor sa isi schimbe stilul de viata si sa faca mai mult sport plus un stil alimentar sanatos vor obtine rezultate mai bune daca urmaresc cu atentie parametrii indicati de aceasta testare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata