Cum se poartă corect masca de protecție medicală

Ținând cont de numărul mare de viroze și gripe care cresc de la zi la zi, dar și controversa epidemiei de coronavirus (Covid-19), trebuie să avem grijă să prevenim toate aceste îmbolnăviri. Așadar, pe lângă igiena personală, și măștile de protecție sunt eficiente pentru a limita transmiterea infecțiilor respiratorii.

Masca medicală este cea mai ușor de folosit modalitate de apărare și trebuie purtate, în special de către persoanele care au simptome de infecții respiratorii. În momentul în care aceasta tușește sau strănută, răspândește în aer picături ce conțin agenți patogeni. În acest fel, persoanele din jurul nostru pot fi foarte ușor infectate.

Cum purtăm corect masca de protecție?

Masca de protecție se poartă cu partea colorată în exterior

Din ceva timp au început să apară pe internet tot felul de sfaturi cu privire la modul corect de a purta această mască. Medicul Vasi Rădulescu a publicat în urmă cu puțin timp pe pagina sa personală de Facebook câteva informații folositoare, pentru a risipi știrile false.

„Nu procedaţi ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când eşti sănătos şi cu albul în exterior când eşti bolnav”, avertizează medicul.

Masca medicală trebuie să acopere bărbia, nasul și gura, iar partea colorată trebuie să fie în exterior. Masca are o parte metalică în partea de sus, care trebuie mulată pe nas, în așa fel încât să nu fie căi libere de pătrundere a aerului.

Lucru foarte important: această mască trebuie utilizată doar o singură dată, iar atunci când devine umedă, trebuie pusă într-o pungă și aruncată. Organizația Mondială a Sănătății indică să nu se atingă partea din față, în momentul în care masca este dată jos, ci elasticele de susținere care se așează după urechi.

Spălarea și dezinfectarea mâinilor, extrem de importantă!

Înafară de mască de protecție, este foarte important să ținem cont de câteva norme de igienă. Pentru că virusul Covid-19 se răspândește prin tuse și poate contamina suprafețele, medicii indică să ne spălăm cât mai des cu apă și săpun și să nu ne ducem mâna la față. Trebuie să ne acoperim gura atunci când strănutăm sau tușim și să ne spălăm mereu mâinile înainte de a prepara mâncarea.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com, shmedical.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata