Cum să-ți menții casa răcoroasă și confortabilă pe parcursul verii?

Știm cu toții că vara este anotimpul vacanțelor și al distracției, al zilelor mai lungi și însorite. Totuși, aceasta vine la pachet și cu temperaturi ridicate, ce ne pot afecta ritmul de zi cu zi și ne pot face să ne simțim inconfortabil. De la cei mici până la adulți, creșterea temperaturilor este un lucru care își spune cuvântul și care intervine în rutina noastră. Această schimbare este resimțită atât în exterior, cât și în interior, când ne referim la casele în care trăim.

 

Astfel, trebuie să luăm măsuri adecvate pentru a menține răcoarea și confortul pe toată perioada verii. Noi ți-am pregătit o serie de sfaturi de care să ții cont pentru a face corect acest lucru și pentru a te bucura la maximum de vară, în ciuda temperaturilor.

 

1.  Utilizează corect draperiile și jaluzelele

 

Blocarea razelor de soare este esențială atunci când ne dorim să păstrăm o temperatură optimă în casă. Dacă ai ferestre orientate spre sud sau spre vest, asigură-te că ai draperiile închise pe perioada zilei. Acest lucru împiedică soarele în orele sale de vârf. Mai mult decât atât, este important să alegi materialele și culorile potrivite pentru aceste accesorii. Pe piață, există draperii și perdele din materiale care au un strat termic reflectorizant, dar mai ales, care au culori închise.

 

2.  Utilizarea purificatoarelor de aer

 

Desigur, o variantă inteligentă pentru a menține răcoare în casă este alegerea unui aparat de aer condiționat. Totuși, întreținerea acestuia este cheia unui mediu sănătos și plăcut: de la schimbarea filtrelor, până la curățarea lunară a acestuia. Pe lângă acesta, este esențial să incluzi și purificatoare de aer de la Rohnson pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Acestea te vor ajuta să elimini praful și polenul din locuință, lucrând în sinergie cu aerul condiționat.

 

3.  Izolarea locuinței

 

Dacă locuiești într-un imobil vechi, trebuie să acorzi atenție detaliilor precum: izolarea pereților, ferestrelor și acoperișului. Acest lucru te va ajuta să creezi o locuință ferită de factorii externi. De la schimbarea ferestrelor cu unele din termopan, până la alegerea unui acoperiș special, care să asigure protecție, fiecare pas este important. Izolarea pereților este benefică atât în timpul iernii, pentru a asigura căldura, cât și în timpul verii, pentru a te bucura de răcoare.

 

4.  Plantele de interior

 

Plantele de interior au atât rol estetic, cât și de purificare al aerului și menținerea unor temperaturi controlate. Acestea eliberează vapori de apă, care ajută la reducerea căldurii, dar mai ales, sunt eficiente în procesul de umidificare a aerului. Printre cele mai căutate plante de interior se numără feriga, palmierul sau plantele suculente. Alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine cu designul locuinței tale și bucură-te de beneficii!

 

 

Cu siguranță, există mai multe metode pe care poți să le urmezi pentru a-ți menține casa răcoroasă, însă acestea sunt cele mai des întâlnite și puse în practică, mai ales în perioada verii. De la alegerea unor device-uri smart care să asigure o calitate mare a aerului, până la apelarea la trucuri de amenajare și decorare, te vei putea bucura de un mediu plăcut, chiar și atunci când temperaturile sunt ridicate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata