in

Cum să te lași de FUMAT în 5 pași

Îți distruge gâtul și plămânii. Îți dă o respirație de dinozaur. Îți îngălbenește degetele și dinții. Îți împute hainele. Lista poate continua. Și, atunci, de ce mai fumezi? Lasă-te de acest obicei prost în doar 5 pași:

 

1. Conștientizează!

Auzi și citești tot timpul despre pericolele fumatului. Că mărește riscul de accident vascular cerebral, că poate conduce la sterilitate, că dăunează și sănătății celor din jur etc. Nu mai lăsa aceste idei să-ți intre pe o ureche și să-ți iasă pe cealaltă! Gândește pe termen lung: vei regreta mai târziu dacă nu te lași acum. Renunță cât mai poți!

 

2. Nu ezita!

Odată ce conștientizezi pericolul, e important să iei o decizie irevocabilă (să te lași de fumat, mai exact). Nu ezita, nu merge pe premisa ,,Lasă, că le reduc treptat numărul” sau ,,Lasă, că mă las mai încolo”. Cu cât amâni mai mult, cu atât îți va fi mai greu să renunți.

 

3. Aruncă-ți toate pachetele!

Ușurează-ți viața și SCAPĂ definitiv de orice pachet de țigări ascuns prin ghiozdan sau prin dulap. Dacă le păstrezi, tentația va rămâne permanent.

 

4. Găsește-ți o altă ocupație!

În loc să ieși ,,la o țigară”, ieși la un suc! Ieși la o gură de aer proaspăt! Ieși la o bârfă cu prietenii! Țigara nu-și are locul în niciuna dintre activitățile tale. Chiar e inutilă, dacă stai să te gândești.

 

5. Discută cu prietenii!

Adu-le la cunoștință prietenilor tăi faptul că vrei să te lași de fumat. Roagă-i să îți dea peste mână dacă încerci să mai duci vreo țigară la gură! E greu să te lași pe cont propriu – ajutorul celor dragi e de neprețuit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SELENA GOMEZ ne dă un sfat de viaţă pe care fiecare dintre noi trebuie să-l ştie!

10 lucruri INTERZISE când îţi faci SELFIE