in

Cum să te integrezi în colectivitate

Poate că la început colegii de la şcoală par a se diferenţia foarte mult de prietenii tăi de la bloc, dar asta nu înseamnă să te izolezi.

 

Dacă ţi se pare cu adevărat greu să legi noi prietenii, urmează câteva din sfaturile noaste:

1. Decât să te aşezi în ultima bancă, unde prezenţa nu-ţi este simţită nici măcar de profesor în timpul orelor de curs. Alege o bancă mai în faţă, astfel, eşti mai aproape de tot ceea ce se întâmplă în clasă şi în caz de ceva poţi veni şi tu cu propuneri pertinente.

2. În pauză, în loc să mănânci singură pachetel, încearcă să te bagi în seamă cu restul lumii, care deasemenea mănâncă. Orice ar fi, nu sta singură, sigur veţi găsi un subiect comun de discuţie.

3. Încercă să preiei singură iniţiativa când simţi că e momentul. Organizează o petrecere la tine acasă şi profită de aceasta pentru a creea prietenii noi şi puternice. Cunoaşte-i cât mai bine, cu defecte, dar şi cu calităţile de care dau dovadă.

4. În pauze, când un coleg care nu a înţeles prea bine cursurile şi îţi cere ajutorul, ajută-l. Cu siguranţă, dacă rolurile ar fi inversate, el nu ar ezita să îţi rupă 10 minute din timpul liber pentru a te ajuta. Aşadar, ia în serios rolul de coleg. S-ar putea să descoperi prietenii adevărate în propria ta clasă şi să rămâi cu amintiri de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 scuze pe care să le foloseşti când întârzii la şcoală

Ţigara din pauză – 4 lucruri pe care le pierzi din cauza ei