Cum să te bronzezi uniform

Bronzul, pe care noi îl percepem ca pe o calitate a frumuseții, este de fapt reacția de apărare a pielii expusă la radiații ultraviolete, fie naturale sau artificiale. Atunci când celulele aflate în stratul superficial simt radiațiile UV, melanocitele (celulele) din piele, încep să grăbească producția de melanină, adică substanța care dă culoare ochilor,părului și pielii.

Cu cât producția de melanină este mai ridicată, cu atât ești mai bronzată și cu atât ești mai adăpostită de arsuri solare, întrucât melanina absoarbe radiațiile, înlăturând riscul de atac asupra celulelor.

Cum să ai un bronz frumos și uniform

Ca să te poți bucura de un bronz frumos, trebuie să ții cont de cele menționate dar și de regulile de protecție solară. Părțile de piele arsă sunt cum vrei tu, dar nu atrăgătoare.

Din nefericire, un bronz perfect uniform nu există decât dacă apelezi la autobronzante și poate și la solar. Bronzul natural nu are cum să fie uniform, deoarece doar anumite zone sunt mai expuse. În general, brațele, fața și decolteul sunt mai bronzate, în vreme ce picioarele, abdomenul și spatele rămân mai albe. Vei observa acest lucru și între partea internă și externă a coapselor sau brațelor.

Singurul lucru pe care îl poți face este să fii sigură că ai aplicat un scrub puternic exfoliant, pentru a scăpa de pielea moartă, înainte de a merge la plajă, după care să te hidratezi. Hidratarea este extrem de importantă și după plajă, din cauza radiațiilor UV care deshidratează pielea.

În pofida miturilor urbane care există de mulți ani, bronzul este o reacție naturală a organismului, care nu depinde nici de ceea ce aplici pe piele și nici de ceea ce mănânci. Nu are rost să exagerezi cu consumul de morcovi sau roșii și nici să te dai pe toată pielea cu bere. Bronzul se va păstra același, cu sau fără toate aceste metode.

Pentru un bronz puternic și care să dureze, cel mai indicat sfat este expunerea progesivă, pe mai multe zile consecutive. Dacă stai doar 10 minute la soare într-o zi, o să ai un bronz de scurtă durată. Dacă petreci mai multe ore, vei avea arsuri. Așadar, unica soluție este să îți faci timp de plajă câte puțin, în fiecare zi, preț de câteva zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata