Cum să reîmprospătezi aspectul mașinii tale fără să cheltuiești sume mari

Atunci când vine vorba de reîmprospătarea aspectului mașinii tale, ai putea crede că trebuie să cheltuiești o sumă mare de bani pentru a face acest lucru. Dar există multe metode simple și ieftine de a-ți face mașina să arate ca nouă, fără a fi nevoie să vizitezi un service auto costisitor.

Majoritatea șoferilor sunt foarte interesați de aspectul mașinii la achiziție. În timp, acesta are tendința să treacă pe un plan secundar. De obicei, proprietarii sunt mai interesați de aspectele funcționale, care presupun urcarea mașinii pe un elevator auto într-un atelier de reparații. Unii au ideea greșită că poate fi foarte scump să îți faci mașina să arate semnificativ mai bine. Totuși, te poți folosi de mici trucuri pentru un aspect îmbunătățit.

Iată 7 metode prin care poți să îți reîmprospătezi aspectul mașinii fără un buget semnificativ:

 

  1. Înlocuiește anvelopele

Anvelopele uzate sau cele care nu sunt echilibrate corect pot face ca mașina ta să se conducă greu și să arate neîngrijită. Înlocuirea anvelopelor este o modalitate simplă și ieftină de a-ți îmbunătăți aspectul mașinii. Achiziția unor anvelope noi nu doar că merită din punctul de vedere al aspectului, ci și al funcționalității mașinii. Costul de achiziție are un impact mai mare, înlocuirea acestora nefiind scumpă, putând fi făcută la orice service auto echipat cu o masina dejantat performantă.

  1. Curăță în profunzime mașina

Un mod simplu și ieftin de a-ți face mașina să arate bine este să o speli regulat. Un impact chiar mai mare îl are o curățare în profunzime. Deși poate părea evident, mulți proprietari de mașini neglijează această sarcină importantă. Praful și murdăria se pot acumula în locuri neașteptate, făcând mașina să arate mai veche decât este de fapt. În plus, la exterior, murdăria poate să afecteze vopseaua și să ducă la deteriorarea acesteia pe termen lung. Pe lângă curățarea zonelor interioare mai puțin accesibile, o idee bună este curățarea în profunzime a tapițeriei, la un specialist.

  1. Aplică ceară pe vopsea

Aplicarea de ceară pe vopsea este un alt mod de a-ți face mașina să arate bine, însă are multe alte beneficii.  Nu doar că ceara poate face vopseaua să arate mai strălucitoare și mai plină de viață, ci ajută la protejarea vopselei de deteriorarea cauzată de radiațiile UV, murdărie și alte factori de mediu.

Pentru a aplica ceara pe mașina ta, ai nevoie de o ceară auto și de o lavetă. Asigură-te că suprafața mașinii este curată și uscată înainte de a aplica ceara. Aplică ceara într-un strat subțire pe suprafața mașinii, folosind o lavetă curată, și las-o să se usuce. Apoi, șterge suprafața cu o altă lavetă curată pentru a îndepărta excesul de ceară.

  1. Adaugă accesorii

Adăugarea de accesorii auto este o altă modalitate de a-ți personaliza mașina și de a o face să arate mai bine. Poți să adaugi o grilă frontală personalizată, ornamente pentru jante, benzi LED sau alte accesorii care îți plac. Aceste accesorii pot fi cumpărate la un preț accesibil și pot fi instalate ușor, fără a fi nevoie să vizitezi un service auto. De asemenea, poți opta pentru accesorii organizatoare, care te ajută să îți păstrezi mașina ordonată.

  1. Schimbă luminile

Luminile mașinii sunt un alt aspect important de luat în considerare. Dacă lumina mașinii tale pare slăbită, schimbarea farurilor și a becurilor poate face o diferență semnificativă în aspectul mașinii. Astăzi, există o gamă largă de opțiuni de becuri LED care sunt mult mai luminoase și mai eficiente decât becurile tradiționale.

  1. Vopsește jantele

Jantele murdare sau corodate pot face ca mașina ta să arate neîngrijită și nesigură. Uneori, nu trebuie să cheltuiești o sumă mare de bani pentru a le înlocui. În loc să faci asta, poți să vopsești jantele pentru a le face să arate ca noi. Poți să le vopsești în culoarea originală sau să alegi o culoare nouă pentru a crea un aspect personalizat.

  1. Înlocuiește oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare poate fi un aspect subestimat în aspectul mașinii tale, dar o oglindă murdară sau zgâriată poate face ca mașina să pară mai veche și mai uzată decât este de fapt. Înlocuirea oglinzii retrovizoare cu una nouă poate face o diferență semnificativă în aspectul mașinii tale.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata