Cum să îți securizezi contul Google

Pentru foarte multe persoane, contul Google reprezintă un element extrem de important în mediul online. De aceea, este indicat să vă gândiți foarte bine ce se poate întâmpla cu acel volum foarte mare de date integral, după ce nu veți mai fi.

Sunt foarte multe servicii care realizează complexul ecosistem Google. Printre aceste servicii regăsim și Google, Google Drive, Gmail, YouTube sau Google Photos. Grație confortului dat din faptul că un singur cont poate fi funcțional pentru un număr atât de ridicat de servicii, o mare parte dintre internauți ajung să devină dependenți de Google.

Verificarea securității reprezintă o modalitate rapidă de a revizui și a controla setările de securitate ale contului Google, pentru a asigura nivelul maxim de protecție al acestuia.

Regăsim mai jos câteva dintre cele mai importante criterii și acțiuni ale verificării securității contului.

  1. Informații pentru recuperarea contului: Trebuie să adăugați un număr de telefon. Acest lucru va ajuta Google în cazul în care nu mai puteți intra în cont. Google folosește numărul de telefon doar pentru a ține la adăpost contul utilizatorului, în afara situației în care utilizatorul a menționat și alte scopuri.
  2. Activitatea recentă: Aceasta reprezintă o verificare rapidă a autentificărilor pe contul Google. Dacă utilizatorul va vedea o activitate dintr-un loc sau dispozitiv pe care nu îl recunoaște, este indicat să își modifice imediat parola.
  3. Permisiunile contului: La contul Google se pot conecta mai multe aplicații, pagini web, dispozitive. Utilizatorii sunt invitați să le noteze și să verifice dacă au încredere și dacă le utilizează pe toate. Pot afla și elimina telefoane vechi sau aplicații de multă vreme, pe care nu le mai folosesc.

Securitatea a fost mereu un criteriu prioritar pentru Google. Tehnologia „Navigare sigură” identifică site-urile web nesigure și îi avertizează pe utilizatori, înainte de vizitarea lor. Mai bine de 1 miliard de utilizatori de Chrome, Firefox și Safari reușesc să fie protejați astfel, zilnic.

„Verificarea în doi pași” adaugă un nivel complementar de securitate contului Google, mai departe de parolă. Este asemeni unei iale în plus la poarta sau la ușa contului Google. De asemenea, echipa de cercetare a Google publică adesea descoperiri noi referitoare la activitatea online dubioasă, cum ar fi „Ghid despre atacurile la adresa contului de Gmail”, întrucât utilizatorii să fie mereu cât mai bine și corect informați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata