Cum să îți descurci mai ușor părul în funcție de tipul lui

Sentimentul pe care părul încurcat ni-l provoacă este greu de suportat. Așadar, sărim în ajutorul tău cu câteva trucuri prin care îl poți descurca eficient și fără durere.

Ne aducem aminte cu groază de momentele din copilărie când, după ce ne spălam părul, așteptam ca mamele noastre să ni-l descurce. Pentru că acest gând nu este pozitiv deloc, îți vom spune ce trebuie să faci pentru a-ți descurca părul eficient și fără să îți provoace nervi.

1. Dacă firul tău de păr este subțire

Dacă firul tău de păr este unul subțire ce își pierde din volum foarte repede, te-ai putea gândi să renunți definitiv la folosirea balsamului sau a măștii, dar nu este tocmai cea mai bună idee. Balsamul este benefic pentru descurcarea părului, oferindu-i o textură mai lejeră, așadar, renunțând de tot la el nu vei face decât să îngreunezi procesul. Secretul stă însă în cantitatea de balsam folosită. De asemenea, trebuie să aplici balsam cât mai departe de scalp. În timp ce aplici balsam, trece-ți degetele prin firele de păr și descurcă-le.

Un alt sfat este să îți strângi părul într-un coc, cât mai aproape de ceafă, cu un elastic moale, pentru a nu se încurca atunci când dormi.

2. Dacă ai un fir de păr gros sau creț

Regăsim majoritatea regulilor anterioare și aici. Utilizează mereu un balsam, încearcă să îți descurci părul în timp ce îl speli, usucă-l cu grijă și ai răbdare. În plus, degetele vor funcționa mult mai bine pe post de perie sau pieptăn, în special dacă ai părul creț. Ai grijă să acționezi încet și ușor pe fiecare secțiune în parte. Ai putea să folosești de asemenea o față de pernă din mătase pentru a evita frecarea în timpul somnului.

3. Dacă părul tău este vopsit

Dacă te-ai vopsit de câteva ori sau deja a devenit o rutină lunară, dacă ți-ai și decolorat părul, atunci cu siguranță știi cât de ușor se poate rupe. Din acest motiv, trebuie să acorzi mai multă atenție rutinei tale de îngrijire. Pentru a descâlci firele de păr fragile și deteriorate poți să începi prin a practica precauția în timpul spălării părului. Scalpul este cel care are cele mai multe uleiuri, așa că îl vei curăță fără să încâlcești.

După ce ai curățat scalpul, aplică un tratament de reparare a firului de păr sau o mască, înainte de a-l pieptăna. Optează pentru un pieptăn cu dinții lați, deoarece o perie este mult mai dură și poate rupe firele. După ce ai reușit să îl descurci, utilizează un ulei de păr pe care să îl aplici pe lungime. Vei observa mai mult ca sigur o diferență importantă.

Și un ultim sfat, nu uita să îți tunzi vârfurile o dată la trei luni, pentru a evita atât încâlcirea părului, cât și deteriorarea lui.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata