Cum să îți crești șansele de angajare în urma unui interviu

Atunci când îți dorești să te angajezi trebuie să ții minte faptul că nu toate locurile de muncă disponibile sunt scoase la concurs. Din acest motiv, trebuie să știi cât mai multe persoane în domeniul în care îți dorești să muncești. Te vor ajuta să ajungi mai repede la jobul mult visat și te pot anunța atunci când apare o nouă oportunitate de angajare.

Dacă nu știi nici o persoană din domeniul în care îți dorești să activezi, poți să participi la conferințe și alte meeting-uri tematice, la care iau parte reprezentanții companiilor. Adună cât mai multe cărți de vizită și străduiește-te să formezi o legătură cu acei oameni.

Chiar și așa, legăturile cu oamenii din domeniul în care activezi, nu reprezintă „pile”. Tot va fi nevoie să îți dai interesul pentru ca angajatorii să vadă că meriți postul pe care îți dorești să îl ocupi. CV-ul este în continuare de bază. La fel și scrisoarea de intenție.

Dacă observi că CV-ul pe care îl depui peste tot nu te ajută să primești nici o invitație la interviul de angajare, cel mai probabil înseamnă că trebuie îmbunătățit. În cazul în care deții experiență într-un domeniu anume, nu te limita doar la înșiruirea de joburi pe care le-ai avut de-a lungul timpului, ci încearcă să subliniezi reușitele profesionale pe care ai reușit să le ai.
Dacă nu deții experiență, scoate în evidență studiile importante pentru postul pe care îți dorești să îl ocupi.

Și, pentru a te putea scoate în evidență, este necesară o scrisoare de intenție. Îți va trebui pentru a putea detalia cel mai bine aptitudinile și experiențele tale.
La interviul de angajare, trebuie să fii cât se poate de comunicativ. Trebuie să îl convingi pe angajator că îți faci treaba din pasiune.

Fii cât se poate de relaxat și nu te feri să pui și tu întrebări angajatorilor.
În timpul unui interviu, au loc două teste. Primul vine din partea angajatorului care încearcă să vadă dacă tu ești ceea ce caută el pentru postul respectiv, iar cel de-al doilea este al tău, pentru a afla dacă postul respectiv chiar este pentru tine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata