Cum să înveți ușor să cânți la chitară

Dacă ești pasionat dar nu ai posibilitatea de a învăța de la un profesionist cum se face, acum poți să înveți să cânți la chitară și fără profesor. Din momentul în care ai instrumentul, nu mai trebuie decât să urmezi acești pași pentru a începe să exersezi:

1. Ține minte cunoștințele de bază

Înainte de orice, caută un tutorial despre cum se acordează chitara și despre acordurile principale pe care trebuie să le reții. Este indicat dacă poți, să îți cumperi și o carte sau două despre teoria muzicală, însă poți să apelezi și la metoda recomandată de noi. Există o sumedenie de tutoriale de videoclipuri pe YouTube. În acestea ți se detaliază cum să ții degetele dar și cum să ciupești corzile pentru a obține acele note.

2. Caută un coleg/prieten cu care să poți exersa

Cu toate că ai ureche muzicală, nu strică să afli dacă știi să cânți bine sau dacă falsezi. Din acest motiv, poate ar fi recomandat să îți găsești un coleg de practică. Poți să iei legătura cu cineva talentat în acest domeniu, sau poate cu o persoană care deține calități vocale speciale, pentru a te putea ajuta să te obișnuiești atât cu tonalitățile cât și cu gamele.

3. Exersează în fiecare zi

Indiferent de care sunt activitățile tale de zi cu zi, acordă-ți timp și pentru a exersa cântatul la chitară. Doar în acest fel vei putea să obții acea dexteritate și îndemânare și astfel îți vei putea forma reflexele necesare folosirii unui astfel de instrument muzical.

4. Găsește-ți un repertoriu pentru începători

Exact așa cum ar face și un profesor în domeniu, ar fi indicat să îți alegi și tu un repertoriu cu melodii pentru începători. De exemplu, poți învăța să cânți folosind doar patru corzi.

5. Cere o părere din partea cunoscuților sau pricepuților

Din momentul în care ai învățat care sunt corzile și ai început să cânți melodii ușoare, lucru care cel mai probabil îți va lua câteva luni, va trebui să te înarmezi cu curaj și să ții un mini concert pentru prieteni sau familie. Doar așa te vei putea obișnui cu publicul și de asemenea, vei putea primi și un feedback. Dacă acesta nu va fi unul favorabil, nu trebuie să te superi sau să disperi.

În cazul în care ai prea multe emoții, roagă un prieten să te susțină cu vocea sau cu un alt instrument.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata