Cum să înlături plictiseala în perioada următoare

Chit că suntem sau nu victime ale coronavirusului, este indicat să rămânem cu toți în izolare la domiciliu în săptămânile viitoare, aceasta fiind, împreună cu igiena, cele mai importante și eficiente modalități de prevenire a infectării și răspândirii a virusului COVID-19. Timpul trece rapid atunci când ai familia lângă tine, însă ce te faci atunci când locuiești singură? Cum combați plictiseala? Cum îți păstrezi o stare mentală sănătoasă? Bineînțeles, poți ține legătura cu prietenii tăi prin căile electronice și virtuale, te poți uita la tv și la tot felul de seriale. Însă, dacă te-ai plictisit deja de ele, îți propunem 3 activități anti-plictiseală.

Sunetul mării

Renumitul chef britanic de bucătărie molecular, Heston Blumenthal, a realizat unul dintre cele mai inedite feluri de mâncare din lumea gastronomiei, ce a primit cinci stele. Acesta se numește „Sunetul mării”. Acesta se bazează pe fructe de mare și pește servite pe „nisip” realizat din legume, pesmet și mirodenii împăturit într-un val de spumă cu aromă de iarbă de mare. Iar totul vine alături de o pereche de căști pentru a asculta sunetul pescărușilor și al valurilor care se izbesc de stânci în timp ce te bucuri de delicatesa marină.

Așadar, dacă te numeri printre curioșii gastronomiei, și tu poți încerca diverse rețete care mai de care. În plus, îți poți documenta întreg efortul și produsele finite și le poți împărtăși cu apropiații tăi sau de ce nu, poți să începi să scrii pe un blog.

Încearcă dansuri noi

Poate că mereu ți-au plăcut dansurile latine, însă niciodată nu ai avut timp să încerci? Acum ai! Cu toate că probabil nu ai un partener alături de tine și chiar dacă ai impresia că nu te descurci prea bine la dans, poți învăța măcar câteva mișcări ritmice. Înafara faptului că este o activitate cât se poate de amuzantă, reprezintă și o cale foarte sănătoasă prin care te poți păstra în formă. Iar Internetul este, ca de obicei, o sursă principală de cursuri online gratuite. Bineînțeles, nu este obligatoriu să optezi pentru dansuri latino. De asemenea, poți să încerci și anumite exerciții aerobice sau yoga.

Creioane colorate

În ceeea ce privește imaginația și creativitatea, nu avem limite. Poți realiza absolut orice, chiar și cele mai nebunești desene. Poți să îți pui mintea la contribuție și să îți colorezi gândurile, trăirile și visele. Desenul sau pictura se numără printre cele mai eficiente modalități de a-ți umple timpul. Iar atunci când ajungi în lumea imaginației, uiți de timp, de griji și de probleme. Și nu doar desenul sau pictura, ci orice fel de activitate manuală precum confecționarea de produse, croșetatul și multe altele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata