Cum să faci bani în perioada facultății

Ei bine, trebuie să admitem faptul că, perioada studenției este presărată de multe dorințe. Îți dorești să ieși cât mai mult în oraș, să călătorești, să fii în pas cu moda, să scoți o fată în oraș, să îți cumperi toate cosmeticele preferate și nu în ultimul rând, să ai cât mai mulți bani. Și dacă este posibil, să îi faci de unul singur. Așadar, cum poți face bani în perioada facultății? Noi ți-am propus o serie de exemple, care sperăm să îți fie de ajutor:

1. Mediul online, o sursă inedită pentru a obține un venit suplimentar

Ești genul de om care petrece mult timp în mediul online, dar ai vrea să faci tot felul de lucruri, să creezi, să realizezi lucruri, să obții niște rezultate și nu doar să stai degeaba pe Facebook? Nu ar fi mai drăgut dacă ai obține un rezultat după doar câteva ore decât să te joci sau să te uiți la filme?

Dacă ești înnebunit/ă după fotografie sau de scris, poți să începi să scrii pe un blog, poate chiar pe unul cu un domeniu în care te pricepi, unde poți veni cu diverse idei despre pasiunile tale, despre creațiile tale. Poți realiza articole care să poată fi vizionate de colegii tăi, sau de alți studenți sau persoane pasionate.

Însă cum poți să faci, de fapt, bani din blog? Banii vin în urma marketingului afiliat, din adsense, colaborări cu alte companii, dar și din advertoriale și partea de creare de conținut.

2. Începe-ți o activitate de tip freelancing încă din facultate

Acest domeniu, denumit freelancing nu este tocmai un business în adevăratul sens al cuvântului, dar poate fi fără probleme un început strălucit.

În funcție de serviciile pe care le oferi dar și de talentul sau abilitățile tale, lucrezi în mare de unul singur, fără să ai nevoie de implicarea altor persoane.

De exemplu, în această direcție poți să oferi servicii care să se bazeze pe meditații, redactat, etc., iar în acest fel poți să faci rost de colaborări de lungă durată și poți deveni expert pe termen lung, în acest domeniu.

3. Nu uita de internship-uri

Multe IMM-uri sau companii multinaționale sunt în căutare de studenți care să facă practică, în schimbul unei remunerații, mică ce-i drept, dar foarte necesară.

Programul, bineînțeles, nu este foarte încărcat, întrucât poți jongla și cu facultatea dar poți face rost de niște bani în plus, depunând un minim de efort.

4. Ia-ți un job part-time

Direct în magazinele fizice sau online, vei da peste multe anunțuri în care se cer persoane care să fie gata de muncă pentru un anumit număr de ore pe săptămână, sau între 4 și 6 ore pe zi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata