Cum să chiuleşti de la şcoală fără să te prindă profa

Te gândeşti să-ţi iei o zi liberă de la şcoală, însă nu mai ştii ce să inventezi ca să nu dai de bucluc? Noi îţi venim în ajutor şi îţi dezvăluim câteva scuze bune pentru a putea chiuli în siguranţă.

Pentru început, important nu este să nu te prindă profesorul, ci să ai tot timpul o scuză plauzibilă.

Tuturor profesorilor le place să audă, chiar dacă ai lipsit de la orele lor, că îţi dai tot interesul pentru domeniul în care ei activează şi anume, educaţia.

Dascălii sunt foarte pasionaţi de ceea ce fac, aşa că tot timpul poţi folosi şcoala ca pe cea mai bună scuză.

Însă, dacă norocul nu a fost de partea ta şi ai fost prins cu minciuna, cel mai bine este să-i spui profesorului că materia pe care o predă este una din preferatele tale.

Îţi ceri scuze umil şi îi spui că ai chiulit pentru că lucrezi împreună cu un coleg/ă  la un proiect important la chimie (alta dintre materiile tale preferate) – şi pentru că nu aţi găsit o sală liberă, v-aţi dus în curtea şcolii, la aer curat.

Este important să îţi pregăteşti scuza pe care vrei să o invoci ca să chiuleşti şi susţine-ţi pledoaria până la final, cu fermitate şi convingere.

Profesorii sunt acele persoane cărora nu le place să fie duşi cu zăhărelul, şi nici nu acceptă bâlbele.

Dacă ţi-ai propus să chiuleşti de la teza de la mate, dar nu vrei să-ţi măreşti numărul de absenţe exponenţial, te sfătuim să nu fii absent întreaga zi.

Înainte de a începe operaţiunea “evadarea”, asigură-te că profa nu te prinde pe holuri înainte de teză şi apoi, hocus-pocus, la ora ei tu să nu mai fii. Roagă un coleg să “stea de şase” şi să te asigure că holurile şcolii sunt lipsite de “primejdii”, apoi  ia-ţi ghiozdanul şi tuleşte-o. Dacă ai şi un complice la chiul, lucrurile sunt mult mai uşoare.

Dar,  nu uita ca a doua zi să o cauţi TU pe profă, la cancelarie, cu textul  bine învăţat. Îţi garantăm că profesorii adoră sinceritatea (inventată în cazul tău).

Spune-i profei că te-ai simţit foarte rău şi chiar părinţii tăi te-au îndemnat să rămâi acasă, în ziua tezei, dar că rămâne la atitudinea dânsei data reprogramată pentru teză. Astfel, ai timp să şi înveţi.

Metoda “ultimul scapă turma”

Pentru această metodă vei deveni un erou necunoscut, pentru că ATENŢIE, nimeni nu trebuie să afle despre fapta eroică, nici cei mai apropiaţi colegi. Caută fiole cu soluţie urât mirositoare – se găsesc pe diverse magazine online pentru cadouri – şi sparge două fiole ( şi una este de ajuns) în spatele clasei, în timpul pauzei, când nu este atent nimeni.

Apoi ieşi din clasă cât poţi de repede şi asteaptă reacţia. Garantat, este posibil ca întreg etajul să scape de ore.

 

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata