Cum să bați albușurile spumă în timp record

Ți s-a întâmplat vreodată să faci o prăjitură, să încerci să bați albușurile și să dureze o eternitate până ce ajunge la consistența pe care ți-o dorești? Cel mai probabil, da. Atunci, ai dat click pe articolul potrivit. Uite 5 sfaturi care te vor ajuta să obții spuma de albușuri mult mai rapid decât în mod obișnuit, astfel reușind să economisești timp.

1. Temperatura este importantă

Scoate ouăle din frigider cu 1-2 ore înainte de a începe să le prepari. Albușurile se bat spumă mult mai repede și lejer dacă sunt la temperatura camerei.

2. Cu cât ouăle sunt mai proaspete, cu atât mai bine

Cu cât ouăle sunt mai învechite, cu atât albușul se va bate mai greu, iar în anumite cazuri poate chiar să nu ajungă la etapa de bezea. Fă prăjiturile cu ouă proaspăt cumpărate, ca să îți poți ușura munca.

3. Mixerul contează

Dacă utilizezi mixerul, nu îl seta de la început la viteză mare. Începe să mixezi albușurile în prima treaptă pentru jumătate de minut, iar apoi mărește viteza treptat.

4. Nu pune sare în albușuri

Cu toate că este indicat să punem câte un praf de sare în orice prăjitură, nu îl pune în albușuri, înainte să le bați. Sarea încetinește formarea spumei, și le vei bate pentru mai mult timp pentru a ajunge la consistența dorită.

5. Câțiva stropi de zeamă de lămâie

În cele din urmă, uite și secretul pentru a bate albușurile în cel mai scurt timp: adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, fix înainte să le bați. Vei vedea că acest truc va reduce din timpul de preparare.

6. Separă cât mai bine ouăle

Încearcă să nu spargi gălbenușul atunci când separi ouăle. Cu cât ai mai puțin gălbenuș în albuș, cu atât albușurile se vor bate mai bine și mai repede.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata