Cum sa alegi culorile cand doresti sa zugravesti dormitorul

Cum sa alegi culorile când doreşti să zugraveşti dormitorul

Când vine vorba de zugrăvirea dormitorului trebuie să ţi cont de faptul că dormitorul este un spaţiu de odihnă şi relaxare iar cei mai mulţi vor opta pentru culori calde. Dormitorul, este de asemenea o cameră foarte personală, după tipul de personalitate pe care îl ai poţi alege culori care să te facă să te simţi bine.
Culorile neutre sunt întotdeauna o alegere sigură. Pentru pereţii de dimensiuni mari poţi alege bej, fildeş, gri, negru şi alb. Pete accentuate de culoare poate fi dată de alegerea lenjeriei de pat, de covoare colorate şi diverse accesorii pentru dormitor.
Decide dacă doreşti să foloseşti culori calde sau culori reci. Culorile calde au aspectul de foc şi de soare. Portocaliu, roşu, roz sunt considerate culori calde în timp ce albastrul, verdele şi violet sunt considerate culori „reci”.
În cazul în care nu te poţi decide, vorbeşte cu angajaţii magazinului de vopsele, ei te pot ajuta ce culori să alegi.

Culorile pastelate sunt minunate pentru dormitoare. Sunt relaxante, senine şi pot contribui la un somn liniştit şi odihnitor. Poţi opta între albastru foarte deschis, verde galben şi roz. Pentru a evita nuanţele care ne duc cu gândul la copilărie, alege accesorii şi mobilier de culoare închisă.

Tonurile energetice şi îndrăzneţe, nu conferă, de obicei relaxare. Cu toate acestea, în dormitor este important să creezi o atmosferă personală, în care să te simţi bine.
Dormitorul este atât de personal încât numai tu poţi decide ce culori vei alege.

Tapetul poate fi o alegere inspirată în dormitor, acesta poate decora un perete sau mai mulţi. În funcţie de culoarea preferată, de stilul dormitoruui, de imprimeul ales sau de materialul din care este realizat, tapetul te poate ajuta să obţi o atmosferă primitoare în care te vei simţi confortabil.

Dacă nu ştii de unde să porneşti şi ce anume îţi place:
– studiază fotografii diferite de dormitoare, vei observa ce anume te atrage
– gândeşte-te la mobilierul pe care l-ai ales sau pe care îl ai, ce culori l-ar putea completa?
– ia în considerare dimensiunea dormitorului şi atmosfera pe care doreşti să o creezi. În general o culoare uşoară va face spaţiul mai mare în timp ce o culoare mai inchisă sau mai caldă va face să te simţi un pic mai confortabil.
– în dormitorul tău pătrunde multă lumină naturală? Lumina naturală face ca un spaţiu să pară mai mare. Ţine minte acest detaliu când vei alege culoarea potrivită a dormitorului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata