Cum reacționezi când te-a prins că ai chiulit!

Dintr-un motiv sau altul ai hotărât că e mai bine să pleci de la ore. Cum nu ai voie să părăsești școala până la sfârșitul programului, trebuie să te strecori. Există riscul să fii prins în flagrant delict de către un profesor. Cum reacționezi în situația asta?

Frustrarea te copleșește. Mai aveai atât de puțin până să reușești să fugi! Cât ghinion să ai? Trebuie să te controlezi și să nu ai o ieșire nervoasă e față cu profesorul, pentru că poți intra într-o belea chiar mai mare.

Dacă nu poți să te controlezi 100%, măcar aruncă-ți privirea ucigătoare în altă parte decât înspre profesor! Înjură în gând și te vei descărca treptat.

Urmează momentul în care profesorul care te-a prins îți zice: ,,Lasă prostiile, treci înapoi în clasă! Trebuie să mergi la oră!”. Orice ai face, încearcă să nu reacționezi așa:

Revii în clasă la jumătatea orei și ghici cine te așteaptă la catedră! Ai nimerit: profesorul de care încercai să scapi! Îți va arunca o privire plină de reproș în genul acesteia:

,,Credeai că scapi de mine, ah? Lasă că-ți arăt eu ție…”

Să revenim la punctul culminant în care ești prins încercând să chiulești. Cel mai bine ar fi să pleci capul și să bagi o scuză precum: ,,Știți, trebuie să ajung urgent acasă, nu mă simt prea bine…

Așteaptă-te să primești răspunsul clasic: ,,Ai scutire? Ți-a dat voie medicul școlii să pleci?”. Există scăpare și din încurcătura asta, dar nu vrem să încurajăm chiulitul! Dacă ții neapărat să pleci de la ore, găsești singur o scuză bună.

 

Ai fost prins vreodată încercând să chiulești?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata