Cum prepari cei mai delicioși mucenici muntenești
Luna martie este acompaniată de o perioadă dedicată fetelor, femeilor și mamelor și reprezintă una dintre cele mai înfloritoare sezoane ale anului, întrucât natura reînvie, căldura începe să ne încălzească sufletele, iar gospodinele au din ce în ce mai multă energie. De aceea, începutul de martie le găsește pe femei și pe mămici, în fiecare an, dornice să prepare și să încânte gusturile tuturor cu cei mai delicioși și savuroși mucenici, fie ori din aluat pufos, ori cu specific moldovenesc, ori fierți, așa cum se regăsesc în zona Munteniei.
Aceștia din urmă se gătesc după o rețetă delicioasă care le oferă o savoare deosebită. Uite cum se prepară mucenicii muntenești, cu nucă și scorțișoară.
De ce ingrediente vei avea nevoie pentru mucenicii muntenești
Pentru aluat
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
- 2-3 litri apă
- zahăr după gust
Pentru servit
- 300 g nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja rasă a unei portocale
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Cum prepari mucenicii muntenești
Pentru început, va trebui să amesteci făina, apa și sarea și trebuie să frămânți pentru a obținute un aluat suficient de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu un aparat special în formă de 8, pe care îl găsești în magazine, conform retete.unica.ro.
Mai apoi pune mucenicii tăiați pe hârtie (sau într-o tavă), lăsând distanță între ei. Lasă-i preț de o oră să se usuce.
Pune o oală cu 2-3 litri de apă pe foc și adaugă sare și zahăr, după gust. După ce începe apa să fiarbă, lasă focul mai mic și pune mucenicii cu grijă. Adaugă coaja rasă de citrice, esențele și zahărul vanilat și lasă-i să fiarbă timp de circa 20-25 de minute.
Mucenicii se vor servi calzi sau chiar și reci(după preferințe), cu nucă și scorțișoară deasupra.
Poftă bună!
Sursa: clickpentrufemei.ro
Sursa foto: unica.ro, diversificare.ro