Cum poți vorbi cu cineva de peste hotare ca și cum ați fi în aceeași cameră

Tehnologia avansează pe zi ce trece și uneori nici nu ne vine să credem cât de departe a ajuns. Gândește-te puțin: distanța geografică nu mai înseamnă nimic! Putem comunica INSTANT cu cineva din Tokio sau Rio de Janeiro. Dacă ai rude prin străinătate, tehnologia ți-e de mare ajutor. Iată ce ai de făcut:

 

1. Deschide o aplicație care suportă video call

Poate să fie Skype, Facebook, ce vrei tu. Important e ca și tu, și persoana pe care vrei s-o suni să aveți aceeași aplicație instalată. Duuh!

 

2. Sună

Dacă nu ai trăit sub o piatră în ultimii ani, știi și tu că pe iconița ,,telefon” apeși ca să suni normal, iar pe iconița ,,cameră video” apeși ca să faci un video call. Hai, că nu-i greu!

 

3. Enjoy!

Acum vă puteți auzi și vedea ca și cum ați fi în aceeași cameră, de-o parte și de alta a unei mese. Miracolul tehnologiei, ah? Pentru o calitate bună a conversației, trebuie să mai iei în seamă câteva detalii:

 

4. Asigură-te că laptopul/telefonul/tableta are baterie

Nu ți-ar conveni să se închidă brusc în mijlocul conversației, nu?

 

5. Verifică și semnalul!

Cu cât e mai puternic, cu atât mai cursiv se derulează aplicația și cu atât mai clar vezi și auzi. Așa că mută-te cât mai aproape de router!

 

6. Cum stai cu megabytes-ii?

Dacă ești pe wi-fi, pe rețeaua ta de acasă, e OK. Dar ce te faci dacă ai nevoie să faci un video call de pe net-ul mobilului?

 

Ai prieteni sau rude care locuiesc prin alte țări?

 

foto: 123rf.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata