Cum poți scăpa de petele de calcar cu o soluție pe care și tu o ai în casă

Petele neplăcute de calcar care apar de obicei după o vreme, pe robinetele și chiuvetele de inox sunt foarte inestetice și enervante, însă de acum poți scăpa în timp rapid de ele, cu ajutorul unui ingredient pe care oricine îl are în bucătărie.

Petele de pe robinete și chiuvetele de inox sunt pete de calcar, mai exact depozite de minerale ce apar nu doar pe inox ci și pe porțelan, dar mai ales în zonele în care apa este mai calcaroasă.

Dacă ai tot încercat tot felul de trucuri și soluții pentru a scăpa de ele dar până acum nu ți-a reușit, ar trebui să încerci să le îndepărtezi cu ajutorul oțetului.

Cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de petele inestetice de calcar:

1. Fii sigură că vei utiliza o cârpă din bumbac destul de mare pentru a acoperi întreaga suprafață pătată cu calcar.

2. Mai apoi, bagă cârpa în oțet până ce este bine îmbibată și așeaz-o în contact cu chiuveta, chiar în zonele cu calcar, în porțiunile mai greu accesibile.

3. Va trebui să torni peste oțet din abundență, pentru a fi sigur că materialul s-a îmbibat bine.

4. Lasă oțetul să acționeze timp de o oră, iar apoi dă cârpa la o parte și curăță suprața cu partea abrazivă a unui burete.

5. Dacă petele de calcar sunt foarte vechi, este posibil să fie nevoie să repeți procedura, însă în mod clar acest truc îi va da chiuvetei și robinetului tău acea strălucire de mult dispărută, conform rețetepractice.ro.

6. Dacă vrei să cureți robinetul folosind aceeași tehnică, înfășoară cârpa pe întreg robinetul, în special la bază, acolo unde petele de calcar au tendința de a se depune mult mai ușor.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata