Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

Cum poți repara și hidrata călcâiele crăpate

Pentru numeroase femei, călcâiele crăpate înseamnă o reală provocare. Cu toate acestea, există câteva sfaturi de îngrijire care te pot scăpa de această problemă. Uite ce trebuie să faci dacă te confrunți cu călcâie crăpate:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru o piele sănătoasă este să te exfoliezi. Vei înlătura în acest mod celulele moarte, pregătind-o pentru o hidratare intensă. Pune-ți picioarele într-un lighean cu apă călduță, în care ai adăugat puțină sare grunjoasă, așteaptă câteva minute să se înmoaie, apoi începe să freci încet zona călcâielor cu o piatră ponce sau o pilă abrazivă. În plus, poți folosi un scrub special pentru zona tălpilor, cumpărat din magazine sau chiar preparat de tine. Încearcă o combinație din 2-3 linguri de ulei de măsline și o ceașcă de zahăr brun. Masează-ți astfel picioarele timp de 5-10 minute, după ce acestea s-au înmuiat, apoi șterge-le ușor cu un prosop moale.

Scrub cu sare de mare și ulei de mentă

Uleiul de mentă este un ingredient extraordinar pentru piele, acidul salicilic din acesta ajutând la o îndepărtare mai lejeră a celulelor moarte. Realizează un scrub din 2 cești de sare de mare, în care adaugi 20-30 de picături de ulei esențial de mentă. Dacă vrei, poți adăuga și un pahar mic de lapte. Această operațiune se repetă de câteva ori pe săptămână, până ce aspectul pielii se va îmbunătăți, iar apoi aplică săptămânal, pentru menținere.

Scrub cu zahăr și ulei de măsline

Se realizează amestecând într-un bol 2-3 linguri de ulei de măsline și o ceașcă de zahăr, de preferat zahăr brun. Se vor masa călcâiele cu acest scrub câteva minute, iar apoi se va clăti cu apă călduță. În locul uleiului de măsline poți utiliza și ulei de cocos, care hidratează și catifelează frumos, având de asemenea și un miros irezistibil.

Hidratare și regenerare cu unt de cacao

Nu este recomandat doar în gastronomie, ci și în lumea cosmeticii. Untul de cacao repară și hidratează în profunzime. Aplică cu regularitate pe zonele afectate, deoarece acesta va repara pielea uscată și crăpată, oferindu-i o textură catifelată, grație proprietăților sale de a păstra apa în straturile de la suprafața pielii. Aplică asemeni unei creme și lasă să acționeze peste noapte, de câte ori vei avea nevoie.

Banană și avocado

Realizează o mască hidratantă pentru călcâie dintr-o banană coaptă și jumătate de avocado. Se vor pasa cele 2 ingrediente în blender până ce se va obține o compoziție omogenă. Se va aplica pe tălpi și se lasă să acționeze minim 10 minute. Se clătește cu apă călduță.

Tratament cu glicerină și apă de trandafiri

Un alt tratament foarte bun este cel pe bază de glicerină. Amestecă o cantitate egală de glicerină și apă de trandafiri, aplică produsul pe tălpi și masează ușor. Repetă în fiecare seară tratamentul, înainte de culcare, până ce crăpăturile vor dispărea, apoi utilizează-l o dată pe săptămână, pentru întreținere.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: dozadesanatate.ro, mama.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cătălin Moroșanu, gest umanitar pentru tânărul din Iași care a mers la maternitate călare pe cal

6 Alimente care îți vor ameliora simptomele Sindromului Premenstrual

close