Cum poți optimiza inteligent spațiul dintr-o baie mică?

Chiar dacă ai o baie de dimensiuni reduse, te poți folosi de suprafața pe care o ai la dispoziție pentru a-ți maximiza eficient spațiul, astfel încât să ai la îndemână toate elementele necesare într-o baie, de la lavoar, la cabină de duș și până la spațiul destinat mașinii de spălat rufe.

 

Ca efectul să fie cel scontat tot ce trebuie să faci este să delimitezi inteligent suprafața camerei în patru spații distincte, cu ajutorul pereților despărțitori. Aceștia pot fi mai subțiri decât pereții de rezistență, însă dacă vrei să instalezi o toaletă pe unul dintre ei cel mai bine ar fi să discuți cu un specialist.

 

Așa cum spuneam anterior, patru spații sunt cu adevărat importante într-o baie: loc special pentru chiuvetă, unul pentru mașina de spălat, unul pentru cabina de duș, iar altul pentru toaleta pe care o poți cumpăra de la Sanotechnik.

 

Pentru a-ți eficientiza și mai mult spațiul din baie recomandarea specialiștilor în designul interior este să optezi pentru un model de cabine de dus complete. Lângă aceasta nu ar strica să plasezi un radiator pentru prosoape, astfel încât să ai ștergarul mereu la îndemână.

 

În cazul în care vrei să amplasezi vasul de toaletă pe colț, te poți folosi de mobilier inteligent, care să fie plasat deasupra rezervorului, pentru a-ți depozita toate produsele de îngrijire și curățenie.

Alte idei de design pe care să le iei în calcul

Alege plăci ceramice de efect

Ca să creezi o estetică vizuală extrem de plăcută este recomandat să creezi un joc de plăci ceramice. Spre exemplu, pentru pardoseală poți opta pentru plăci negre, iar pentru pereții supuși stropirii o bună variantă sunt plăcile de culoarea albă. Pentru un efect spectaculos poți opta și pentru modelele de tip metro sau fagure

Maximizează cât poți de mult spațiul de depozitare

Maximizarea spațiului de depozitare este o etapă esențială în orice amenajare a băii mici. Dacă nu găsești ceva care să se potrivească dimensiunilor tale poți opta pentru mobilier la comandă; rafturile sau nișele încastrate cu depozitare deschisă pot fi și ele soluții practice.

Folosește creativ spațiul pe verticală

Orice baie de dimensiuni reduse trebuie să includă și soluții optime de depozitare. O bună idee, foarte creativă, ar fi un stand de prosoape asemănător cu o scăriță; dat fiind că este subțire va maximiza spațiul pe vertical și va aduce și o notă inedită.

Iluminatul este foarte important

Dat fiind că băile de dimensiuni reduse nu prea au surse de lumină naturală este foarte important să amplasezi mai multe surse de lumină artificială. Astfel, este necesar să asiguri un iluminat din tavan pentru întreaga încăpere și apoi să te concentrezi pe iluminatul funcțional din jurul oglinzii.

Acordă atenție dimensiunilor plăcilor ceramice

Alege cu atenție plăcile ceramice pe care le vei integra în baie. Un spațiu de baie mic nu înseamnă neapărat plăci de dimensiuni reduse. Dimpotrivă, este indicat să alegi modelele de plăci mari, cu cât mai puține spații de chituit, care vor crea iluzia că amplitudine a spațiului. La fel de potrivit poate fi și mozaicul, ce poate fi folosit în spațiul dușului de exemplu, urmând ca pentru restul suprafețelor să folosiți plăci de dimensiuni mai mari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata