Cum poți învăța un peruș să vorbească

Perușii sunt niște ființe pe cât de mici, pe atât de inteligenți, ce pot fi învățați cu ușurință să vorbească. La început, trebuie să le creezi o atmosferă potrivită și să cooperezi adesea cu ei. Perușul nu va vorbi doar pentru că vrei tu acest lucru.

Pentru început, există un mit care susține că doar perușii masculi pot vorbi, însă este fals, deoarece sunt o mulțime de femele care au învățat să vorbească.

Ce trebuie să faci pentru a-ți învăța perușul să vorbească:

Primul pas – Fii apropiat de pasăre

Nu ai cum să îl înveți să vorbească dacă lui îi este teamă de tine. Este esențial să fii calm atunci când îl înveți, nu trebuie să țipi, să gesticulezi sau să fii nervos, deoarece nu vei face altceva decât să stresezi și să sperii perușul.

Al doilea pas – Începe cu un singur cuvânt

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să repeți același cuvânt pentru totdeauna, până ce s-a plictisit și perușul. Ideea este să te concentrezi pe un cuvânt anume. De exemplu poți folosi cuvântul „peruș”, repetându-l adesea: „Ce mai face frumosul meu peruș”, „Îi este foame lui peruș”, cu siguranță în loc de peruș este recomandat să îi folosiți numele. Spune cuvântul încet, silabisit, astfel el va pricepe că este ceva important în comunicarea voastră și va vrea să îl repete. Poți totuși să încerci să îl înveți acele cuvinte care conțin vocalele e, i, u, consoanele ș, ț, z, c, g, dar și grupurile ce, ci, ge, gi.

Al treilea pas – Folosește propoziții ușoare

Din clipa în care perușul tău va putea spune unul sau două cuvinte, poți începe să folosești propoziții ușoare. Un mod simplu de a face acest lucru este să te uiți la el în colivie și să îi repeți ceea ce face el, de exemplu : „Kiri doarme, Kiri mănâncă, Kiri se joacă”.

Ultimul pas – Cuvintele și propozițiile de bază

Din momentul în care perușul cunoaște câteva propoziții simple, este momentul să încerci să îl înveți numele lucrurilor din jurul său. Când vine cineva la voi acasă, spune-i perușului numele acelei persoane. Îl poți învăța să spună „bună” sau „pa-pa” oaspeților. Spune-i despre mâncarea pe care i-o oferi, despre ce obiecte are în cușcă, etc. Să nu îți subestimezi perușul, deoarece aceștia pot învăța mai bine de 1000 de cuvinte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata