1. Creme hidratante cu factor UV – Utilizează creme hidratante de minimum două ori pe zi. Cel mai indicat ar fi să utilizezi creme mai grase în această perioadă pentru a combate factorii agresivi de mediu. Dacă cumva ești nevoită să petreci mult timp afară, este neapărat necesar să apelezi la produse cu factor de protecţie UV.
  2. Hidratare din interior – Ai grijă să mănânci cât mai multe fructe şi legume bogate în apă. Citricele, castravetele, salata verde, conopida și țelina te vor menține hidratată și îți vor crea rezerva de necesarul zilnic de vitamine şi minerale. În plus, formează-ți un program strict de exerciţii fizice ș ai grijă să te odihnești suficient. Nu uita să bei minim doi litri de apă pe zi și ferește-te de consumul de alcool, de cafea și de ceai.
  3. Băi cu uleiuri esenţiale – Apa fierbinte deshidratează pielea, de aceea este indicat să faci dușuri călduţe şi băi în care să adaugi săruri minerale și uleiuri esenţiale. Foarte eficiente în această direcție sunt uleiurile esenţiale de trandafir, de salvie sau de Ylang Ylang.
  4. Exfoliere regulată – este recomandat ca, de două ori pe săptămână, să îți faci o exfoliere a pielii. Poţi utiliza produse naturale cu efect abraziv precum: cafeaua, zahărul, sarea, făina de ovăz sau de porumb, combinate cu ulei de măsline sau cu miere. După gomaj, nu uita să îți hidratezi cât mai bine pielea.
  5. Foloseşte dezumidificator de cameră  – aerul uscat din camerele încălzite artificial atacă  pielea sensibilă, din acest motiv este recomandat să utilizezi un dezumidificator, în special în dormitor. Pielea îţi va mulţumi a doua zi!

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com