Cum îţi dai seama că profesorul tău nu te place

Nu ești singurul care crede că profesorii nu te plac! Majoritatea elevilor, la un moment dat, se simt criticați sau pedepsiți de către profesori.

Poate că simți că iti acordă note mai mici decât meriți, sau că este mai răutăcios cu tine decât cu ceilalți. Relația profesor-elev poate fi alunecoasă și pot exista o sumedenie de motive ca să nu vă înțelegeți.
Deci, chiar crezi că e o problemă în adevăratul sens al cuvântului, sau doar o neînțelegere? Dă-ți seama despre ce e vorba!

Ești singura persoană cu care se poartă urât sau este răutăcios cu întreaga clasă?

Întreabă-ți colegii dacă au avut necazuri cu profesorul tău. Dacă spun da, poate că acesta are probleme în afara școlii sau poate că este nou și se simte copleșit.

Ura profesorului este alimentată de personalitatea ta sau este un lucru anume pe care l-ai făcut?

Toți profesorii pot fi scoși din sărite. Poate că el urăște când elevii șușotesc în spatele clasei sau când nu vă faceți temele. Dacă te străduiești să nu repeți lucrurile astea, poate că se îmbunătățesc lucrurile.

Dai randament maxim?

Poate că ai luat o notă mică la ultimul test și profesorul ți-a zis că se poate mai bine. Dar colegul de lângă tine a luat aceeași nota, iar lui nu i-a zis nimic. Ți se pare corect? Ei bine, poate că știe că ai putea lua notă mai mare dacă te-ai strădui mai mult. Profesorii adesea notează elevii dupa standarde diferite, mai ales dacă li se pare că unul poate mai mult decât celălat. Este o metodă prin care motivează copiii.

Ești mai sensibil decât ceilalți elevi?

Nu e nimic în neregulă să fii sensibil, însă dacă reacționezi la remarcile profesorului tău în mod diferit ca cei din jurul tău, înseamnă că doar crezi că profesorul nu te place și nimic mai mult.

Profesorul tău se comportă nedrept tot timpul sau doar câteodată?

Gândește-te la lucrurile dure pe care profesorul ți le-a zis. S-a întâmplat să le auzi zi de zi sau doar o dată pe lună? Dacă proful tău te urăște cu adevărat se va lua de tine mai mereu.

 

Tu ce crezi despre profesorul tău?

 

 

 

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata