Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar scăzut

În funcție de sistemul imunitar al fiecărei persoane, putem trece mai ușor sau mai greu peste sezonul rece. Cu cât stăpânești mai bine acest capitol, cu atât ai șanse mai mici de îmbolnăvire. Ca să poți rezista mult mai bine în fața microbilor, organismul tău are nevoie de nutrienții potriviți. Sunt însă și câteva obiceiuri de zi cu zi care îți pot scădea imunitatea.

1. Consumi zahăr prea mult

Zahărul în cantități prea mari duce nu doar la apariția kilogramelor în plus, dar face și globulele albe, ce reprezintă un rol esențial în imunitate, să își piardă din capacitatea de a lupta cu bacteriile.

2. Bei prea puține lichide

Atunci când te confrunți cu o boală, organismul necesită multe lichide pentru a elimina toxinele. Dacă urina ta este colorată în galben pal, atunci poți să îți dai seama că bei suficiente lichide. Dacă este mai închisă la culoare, atunci trebuie să bei o cantitate mai mare.

3. Kilogramele în plus

Acumularea de kilograme agravează starea sănătății, afectând de asemenea buna funcționare a unor organe cum ar fi inima, creierul și ficatul. De asemenea, acestea scad și puterea sistemului imunitar. Greutatea în plus poate duce la tulburări hormonale și inflamații, ce reduc funcția sistemului imunitar de a se lupta cu posibilele infecții.

4. Consumi apă din surse necorespunzătoare

Puritatea apei este foarte importantă pentru a ne întări sistemul imunitar. Este important să testați puritatea apei și, dacă aceasta nu se află în limite obișnuite, alegeți apa îmbuteliată, cea de izvor, sau cumpărați un sistem bun de filtrare ce poate înlătura arsenicul.

5. Ai nasul deshidratat

Oricât de enervant ar fi atunci când îți curge nasul, acesta reprezintă un semn că organismul se apără de microbi, gripe și răceli. Mucusul prinde virusurile și le elimină din organism. Dacă căile nazale sunt prea deshidratate, germenii și microbii pot intra mult mai ușor. Irigați căile nazale cu ajutorul unei soluții saline sau utilizați un umidificator în cameră.

6. Ești mult prea stresat

Stresul pe o durată lungă de timp poate avea efect negativ asupra sistemului imunitar. În plus, dacă vă stresați atunci când vă confruntați cu o răceală, simptomele pot deveni cu atât mai deranjante. Pentru un sistem imunitar mai puternic, este indicat să găsiți modalități de relaxare și să vă feriți de stres, pe cât mai mult posibil.

7. Ești adesea răcit

Un adult răcește de până la 3 ori într-un singur sezon, iar simptomele țin de obicei, între 3 și 4 zile. Dacă acest lucru are loc mai des sau dacă simptomele se întind sau se agravează, înseamnă că trebuie să îți fortifici sistemul imunitar. Este recomandat să beneficiezi de suficient somn, să faci adesea exerciții fizice și să introduci în dietă cât mai multe fructe și legume proaspete, pentru un sistem imunitar cât mai întărit, potrivit farmaciata.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata