in

Cum îți dai seama că ai probleme cu vederea

Afecțiunile de vedere cu prezintă simptome foarte evidente, în special atunci când acestea se află în primele stadii. Nenumărate persoane ajung la medicul oftalmolog cu mult mai târziu decât ar fi fost necesar. De obicei oamenii au tendința de a amâna adesea vizita la doctor, iar având în vedere faptul că afecțiunile oculare nu dor, programarea la medic este mereu lăsată pentru altă zi.

La fel ca și în cazul altor afecțiuni, problemele de vedere încep cu semne mici, pe care majoritatea dintre noi tindem să le ignorăm. Însă, cu cât luăm mai repede atitudine și începem să purtăm ochelarii de vedere recomandați de către oftalmolog, cu atât avem mai multe șanse să reducem riscul degradării vederii și ba chiar să o și corectăm.

Uite care sunt simptomele care îți arată că ai putea avea probleme cu vederea:

1. Durerile de cap

Migrenele se numără printre principalele simptome ale problemelor de vedere. Ochii se străduie mai mult să funcționeze, motiv pentru care se instalează durerile de cap. Migrenele sunt cauzate în general de diverși factori, însă dacă medicul generalist nu a găsit o altă afecțiune în corp, atunci cel mai bine ar fi să te duci și la medicul oftalmolog.

Cu toate că migrenele provocate de afecțiunile oculare nu sunt foarte intense, acestea sunt în mod clar tulburătoare și ne pot afecta puterea de concentrare.

2. Stări de amețeală și somnolență

Un alt simptom poate fi starea de amețeală dar și somnolența. Cu toate că nu ne dăm seama că vederea noastră este mai slăbită, organismul nostru știe acest lucru și se comportă ca atare. Un prim semn pe care organismul ni-l oferă atunci când încep să apară problemele de vedere este starea de somnolență. Organismul solicită mai multă odihnă deoarece ochii depun un efort foarte mare pentru a da randament.

3. Clipiți frecvent și vă simțiți ochii obosiți

Atunci când te concentrezi cu atenție și privești pentru timp îndelungat ecranul calculatorului, al telefonului sau al televizorului, poți avea câteva episoade scurte în care clipești mai des. Acesta poate fi un semnal care trebuie să îți dea de înțeles că ai putea avea probleme oftalmologice.

4. Scăderea acuității vizuale

Dacă începi să îți dai seama că există lucruri pe care înainte le vedeai de la o anumită depărtare, iar acum nu le mai vezi la fel de limpede ca înainte și de asemenea, conturul anumitor obiecte nu mai pare la fel de bine definit, este posibil să ai nevoie de ochelari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

andra

Andra este una dintre cele mai iubite vedete de la noi! Ce premiu a primit vedeta?

radu sarbu

Interviu Radu Sarbu ex O-Zone: „Prima mea urcare pe scena a fost un DEZASTRU!!!”