Cum eficientizezi procesul de ambalare în 2023 astfel încât să reduci costurile și să mulțumești clienții?

Când vine vorba despre ambalarea produselor pe care le comercializezi, probabil știi cât de importantă este eficientizarea costurilor, fără a periclita calitatea și rezistența coletelor. Astfel, vei face economie, iar clienții vor fi mulțumiți că au primit coletele întregi, fără probleme. Și totuși, cum poți eficientiza exact procesul de ambalare în anul 2023? În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare pentru ca ambalarea să nu mai facă parte din grijile tale.

 

Alege ambalaje pe măsura bunurilor comercializate

Probabil ți s-a întâmplat de câteva ori să fie nevoie să ambalezi produse mici în cutii prea mari și astfel să fie nevoie de mai multă umplutură. Să nu mai spunem și de costurile cu transportul, care pot crește semnificativ dacă și cutiile sau ambalajele sunt mai mari decât ar trebui. Astfel, pentru a evita aceste situații, fă-ți stoc de ambalaje corespunzătoare. Vei putea ambala mai eficient bunurile comercializate și vei reduce și costurile aferente ambalării și livrării.

 

Optează pentru mai multe tipuri de ambalaje

Dacă specificul afacerii tale îți permite, optează pentru mai multe tipuri de ambalaje. Astfel, alege cu încredere atât diverse tipuri de cutii de carton și plicuri de curierat de la RoGri. Acestea din urmă sunt potrivite bunurile mai rezistente, care au nevoie doar de un strat de protecție împotriva mediului înconjurător și mai puțin de protecția oferită de o cutie de carton, ca în cazul bunurilor fragil.

 

Îndreaptă-te spre materiale biodegradabile

Grija pentru mediul înconjurător ar trebui să ne privească pe toți, astfel că fiecare putem contribui într-un fel sau altul. Ca și comerciant, poți alege materiale biodegradabile atât pentru ambalarea bunurilor, cât și pentru materialele de umplutură. Spre exemplu, pentru a înfășura bunurile comercializate, dacă nu sunt fragile, poți opta pentru hârtie în loc de folie cu bule. Acolo unde este posibil, încearcă să înlocuiești plasticul și celelalte materiale mai greu de reciclat cu hârtia și cartonul. Astfel, vei avea un impact mai mic asupra mediului înconjurător, clienții tăi vor aprecia micile schimbări și chiar vei reuși să faci economie.

 

Alege accesorii ce fac procesul de ambalare mai ușor

În topul accesoriilor se regăsesc dispenserele pentru benzi de ambalat și etichetele autoadezive. Dispenserele de bandă adezivă fac sigilarea și formarea cutiilor din carton mult mai rapidă. Practic, în câteva secunde poți termina operațiunea. Iar etichetele autoadezive sunt ideale pentru imprimante termice, laser sau inkjet.

 

În mare parte, acestea sunt modurile în care poți eficientiza procesul de ambalare în anul 2023, astfel încât să poți reduce costurile și să mulțumești clienții. Un client care va primi bunul comandat în cea mai bună stare posibilă, atent ambalat și eventual în materiale biodegradabile este un client care cu siguranță te va recomanda mai departe și altor persoane. De aceea, este important să acorzi mai multă atenție procesului de ambalare și materialelor utilizate, pe care le poți comanda de la ROGRI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata