Cum distingi un ceas original de brand de un fake

Dacă îți plac accesoriile de calitate, cu siguranță vrei să știi cum poți distinge un ceas de autentic de un fals. Fie că ești fan al unui brand anume, sau că îți dorești o colecție cât mai variată de ceasuri de mână, putem vorbi despre anumite caracteristici care definesc un model original de un simplu fake.

Iată care sunt aspectele cărora să le acorzi atenție atunci când ești în căutarea unor ceasuri de vânzare de brand:

 

1. Silențiozitatea

Ceasurile de mână din categoria replicilor realizate după modelele firmelor prestigioase pot fi recunoscute, în primul rând, după sunetul pe care îl emit. Așadar, înainte de a cumpără accesoriul dorit, analizează cu atenție ticăitul său. Un ceas de brand – inclusiv cele analogice – sunt extrem de silențioase, iar asta datorită faptului că toate componentele sale se îmbină perfect și nu generează zgomot în timpul funcționării. Pe de altă parte, majoritatea fake-urilor sunt realizate din materiale și cu aparaturi de slabă calitate.

 

2. Greutatea

Un alt semnal de alarmă care te poate avertiza că pe încheietura mâinii tale se află un ceas contrafăcut este chiar greutatea accesoriului, mult mai redusă în cazul fake-urilor, comparativ cu cea a pieselor originale. Deși replicile tind să imite cât mai fidel designul bijuteriilor originale, acestea sunt, de regulă, mai ușoare, iar motivul este cât se poate de evident: elementele componente din ansamblul unui ceas original sunt de calitate ridicată, fiind, implicit, mai grele.

 

3. Documentele însoțitoare

Indiferent că alegi să cumperi un ceas direct din magazin sau să-l comanzi de pe internet, verifică întotdeauna dacă acesta este însoțit de documente care să-i ateste originea și desigur autenticitatea. Produsele marilor branduri vin la pachet cu certificatul de originalitate, garanția de producător și manualul de utilizare, care se regăsesc în cutia în care este ambalat ceasul. Analizează atent și calitatea hârtiei și a tiparului utilizate pentru crearea acestor acte însoțitoare, deoarece comercianții de ocazie pot încerca să le falsifice.

 

4. Sticla ceasului

Cadranul ceasului îți poate oferi și el suficiente indicii referitoare la autenticitatea produsului. De exemplu, marii producători de ceasuri din lume folosesc materiale premium pentru realizarea acestei componente, iar pentru geam se utilizează deseori sticla de safir. La polul opus, geamurile modelelor contrafăcute sunt făcute din cristale minerale și alte materiale mai ieftine. De cele mai multe ori, sticla în nuanța violet este un semn că ceasul e unul de brand, în timp ce majoritatea ceasurilor cu geam în tente de verde ar putea fi fake-uri.

 

5. Numărul de serie

Cu ajutorul internetului, poți să verifici rapid numărul de serie al ceasului pe care urmează să-l achiziționezi. Acesta se regăsește pe cutia în care este așezat accesoriul, dar și pe carcasa sau pe cureaua sa. Prin urmare, cu o simplă căutare pe Google, poți știi sigur dacă piesa pe care o ai în față aparține sau nu unui brand.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata