Culori & tunsori trendy ce se poarta în 2021

Chiar dacă ceea ce ne avantajează în funcție de fizionomie rămane principalul criteriu în alegerea tunsorii și culorii podoabei capilare, este bine să nu uităm de tendințele în materie de păr. „Cu siguranță ceva ce este actual ne va avantaja”, ne asigură Raluca Anghel, hair-stylist de top, specialist în colorometrie. Cunoscută în breaslă drept „Zâna culorilor”, este cea care ne dezvăluie trend-urile acestui an pentru părul scurt, mediu și lung, acordându-ne și câteva tipps pentru îngrijire.

coafuri 2021
coafuri 2021

Tendințele culorii părului 2021

„Când vine vorba despre culorile părului, barometrul de tendință 2021 este dat de natural. Acesta pare să fie cuvântul cheie, baza de la care pornim orice construcție. Cu tehnica balayage, accentele ușoare/reflexele sunt setate spre vârfurile părului, care rulează lin sau fără contraste puternice în rădăcinile întunecate.”, explică hair-stylistul. Avantajul: părul nu trebuie să fie decolorat atât de des. În plus, culoarea permite coafuri lejere, fără a apela zilnic la produse de styling care atacă firul de păr. E ca și cum ai privi în oglindă și ți-ai imagina că tocmai te-ai întors dintr-o vacanță relaxantă la malul mării.

raluca anghel
raluca anghel

„Blondul în toate variantele (de la blond perlat la auriu) este, de asemenea, foarte popular în 2021. Dacă ești mai îndrăzneață, anul acesta poți opta pentru nuanțe de mocha, maro caramel și roșu arămiu. Dacă iubești culorile clare, ești un fan al Pop Art, poți colora rădăcinile, lungimile sau doar vârfurile cu coloranți speciali roz, albastru, verde sau galben (de exemplu, cu Crema de Colorare Directa- Alfaparf Milano Jean’s Color rEvolution Direct). Nuanțele pastelate precum metallic rosé Cooper și alb argintiu rămân populare.”, adaugă Raluca Anghel.

Tunsori cool & styling

Raluca Anghel: “Când vine vorba despre tunsori, tendințele din 2021 sunt oricum altcumva decât plictisitoare. Putem tunde părul scurt și texturat dacă avem forma capului potrivită sau să-i luăm părului din greutate și să-l purtăm lung. Treptele sunt o alegere potrivită anul acesta. Arată foarte feminin și elegant.

Stilurile din 2021 se inspiră de la artiști precum Paul Klee și Wassily Kandinsky, dar și de la Maeștrii din Bauhaus. Se păstrează în stil clasic, dar și îndrăzneț. Rămân în trend liniile drepte, însă părul va fi mai texturat, iar bretoanele mai lungi și mai jucăușe. Avantajul este că vom avea mereu un look relaxat, dar și îngrijit.”

Împreună cu culorile îndrăznețe, coafurile vor fi cu adevărat de efect.

Anul acesta vom aranja părul lejer fără a părea că ne-am străduit prea mult. Nu vom folosi produse strong de styling și vom lăsa vârfurile buclelor tot mai lejere. “Împletiturile și clipsurile strălucitoare vor fi alegerea bună în materie de aranjat. Coafurile wavy sunt la mare căutare anul acesta.

Dacă aveți părul cu tendința de ondulare, lăsați-l să se usuce natural sau ajutați-l cu un difuzor de căldură. Puteți să aplicați înainte de uscare o cremă care va ajuta la definirea buclelor (de ex: Twisted Curls Alfaparf). Cele care aveți părul drept, puteți să alegeți un ondulator conic pentru a crea valuri sau bucle lejere. Aici produsele de protecție termică trebuie să fie nelipsite.”, spune Raluca Anghel.

Îngrijirea acasă este la fel de importantă precum vizita la salon. Cere sfatul stilistului tău și creează un ritual potrivit părului tău. “Personal, recomand celor care au părul vopsit să folosească masca la fiecare spălare. Părul blond are nevoie de o hrănire mai mare, așa că masca trebuie să fie una puternic intensivă. După ce șamponați părul de două ori, luați  surplusul de apă din păr cu un prosop, aplicați masca pe toată lungimea și așteptați 5-10 min ca să acționeze, apoi clătiți. Insistați bine la clătit și nu vă opriți până nu înlăturați tot surplusul de mască. Apa trebuie să fie medie ca și temperatură, cea fierbinte agresând scalpul și provocând spre exemplu: sebum în exces sau descuamare. Pentru mai mult volum, alegerea cea mai bună este un șampon mai degresant. Acesta trebuie ales și în funcție de nevoile scalpului, astfel încât să nu deshidrateze foarte tare.”, adaugă specialistul. Îngrijirea corectă acasă ne oferă elasticitate, strălucire și păstrarea culorii un timp îndelungat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata