Creșterea imunității cu suc de cătină
Cătina este un ingredient bine cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului. Denumită ,,elixirul sănătății” în anumite părți ale lumii precum China sau Mongolia, cătina a devenit o parte importantă a medicinei tradiționale. De-a lungul timpului, oamenii au găsit multiple modalități de a consuma acest fruct, printre care se numără: suc de cătină, ceai, tinctură sau sirop, ulei de cătină, precum și creme cosmetice.
Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a consuma ,,fructul miraculos” este sub formă de suc. Fiind ușor de integrat în alimentația zilnică, sucul de cătină păstrează toate proprietățile benefice care i-au adus reputația de leac vindecător.
Ce conține sucul de cătină?
Cătina este un fruct bogat în nutrienți, vitamine și minerale. Printre vitaminele pe care le conține sucul de cătină sunt incluse: vitamina C (de 10 ori mai concentrată decât în citrice), complexul de vitamina B (B1, B2, B6, B9), precum și vitaminele K, F, P și E. De asemenea, în compoziția acestui fruct se regăsesc microelemente precum calciu, fosfor, sodiu, fier și potasiu, însă și uleiuri complexe.
Datorită acestor proprietăți, sucul de cătină are efect cicatrizant, vitaminizant, antioxidant și antiinflamator. Beneficiile acestuia sunt greu de ignorat, cu atât mai mult dacă sucul de cătină este consumat zilnic.
Care sunt principalele beneficii aduse de sucul de cătină?
Deoarece sucul păstrează o cantitate considerabilă de vitamina C din fructul de cătină, acesta este folosit pentru a întări sistemul imunitar și pentru a preveni răcelile comune. De asemenea, sucul de cătină este benefic pentru tratarea afecțiunilor splinei și ale ficatului, pentru susținerea unui sistem cardiovascular sănătos și reglarea glicemiei. Datorită efectului cicatrizant, cătina accelerează procesul de vindecare a rănilor și al infecțiilor.
Unul dintre motivele pentru care consumul sucului de cătină este recomandat în special în perioada rece a anului este efectul benefic pe care îl are asupra sănătății psihice. Fiind bogat în vitaminele C și D, sucul contribuie la combaterea depresiei și a anxietății, compensând lipsa soarelui.
Cum se consumă sucul de cătină?
Fiind o băutură care aduce un aport ridicat de energie organismului, este recomandat ca sucul de cătină să fie consumat în fiecare zi, pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, pentru a putea profita de toate proprietățile acestui fruct miraculos, este indicat consumul zilnic pe perioade mai îndelungate de timp (2 sau 3 săptămâni). Înainte de a urma o cură cu suc de cătină, însă, consultă-te cu medicul și urmează sfaturile acestuia.
Pentru adulți și pentru copiii de peste 3 ani, se recomandă minim 50ml o dată sau de două ori pe zi, iar în cazul copilașilor între 1-3 ani, o administrare de 5-10ml pe zi, după mesele principale.
Sucul de cătină este un produs concentrat, iar o modalitate de consum este de a dilua sucul cu apă plată sau minerală. Pentru această rețetă se folosește 1/3 cătinadă și 2/3 apă.
Orange Valley oferă o gama largă de sucuri de cătină 100% naturale, care vin în gramaje diferite și sunt potrivite fiecărei familii. Fructele sunt crescute în livada proprie și sunt selecționate cu cea mai mare grijă înainte de preparare, pentru a le păstra toate proprietățile.