Corturile pliabile – solutia ideala pentru crearea unui adapost rapid in gradina

Oricat de buni gospodari am fi, sfarsitul toamnei ne poate prinde pe neasteptate: de exemplu trebuie sa gasim solutii rapide pentru a adaposti uneltele agricole.

Pentru crearea unui adapost temporar rapid, solutia ideala reprezinta pentru multi agricultori pavilionul pliabil. Corturile pliabile au devenit populare odata cu aparitia structurii tip acordeon sau tip paianjen, care poate fi montata in doar cateva minute, iar transportul si depozitarea nu necesita spatii mari sau special amenajate.

In continuare va prezentam cateva dintre avantajele crearii unui adapost rapid cu ajutorul pavilioanelor pliabile.

Mobilitate

Nu trebuie sa mutati uneltele, lemnele de foc dintr-un loc in altul, dimpotriva: mutati adapostul acolo unde aveti cea mai mare nevoie de el. Daca pentru utilaje ati gasit un loc permanent pentru adapostire, atunci mutati cortul deasupra lemnelui de foc pentru a-l feri de ploiaia de toamna.

Configurati adapostul conform propriilor necesitati

Cortul poate fi configurat conform necesitatilor proprii ale fiecarui gospodar: complet inchis sau fara prelate laterale, cu solutii de ancorare pe beton, sau pe sol.

Pentru ancorare  pe beton, asfalt, sau alta suprafata dura, solutia versatila reprezinta greutatile cu apa. Pe teren moale, puteti folosi tarusi de ancorare si paracord.

Oricum ar fi suprafata pe care se instaleaza pavilionul in gospodaria dvs., solutia de ancorare adecvata exista, iar magazinele specializate de regula ofera inclusiv sfaturi pentru gasirea acesteia.

Peretii cortului pot fi dotate cu usa sau fereastra, iar pentru ca sa aveti protectie impotriva insectelor si pe timp de vara, puteti completa cortul chiar si ulteior cu pereti laterali realizati din plasa anti-insecte.

Varietate larga de dimensiuni

Daca aveti la dispozitie doar o suprafata redusa pentru depozitare, dimensiunile ideale sunt pentru dvs. 2x2m, 2x3m, sau 3x3m. Pentru a putea fi usor manipulate, structurile pliabile de regula nu depasesc dimensiunea de 3x6m.

Totusi, daca aveti nevoie de un spatiu si mai mare ferit de intemperii, puteti conecta cu ajutorul jgheaburilor de conectare mai multe corturi astfel, incat apa sa nu se scurga printre ele.

Versatilitate

Un pavilion pentru adapost poate fi utilizat in nenumerate feluri: cand nu mai aveti nevoie de el pentru unelte sau lemne de foc, il puteti folosi deasupra piscinei copiilor sau deasupra gratarului: ofera protectie adecvata atat impotriva soarelui arzator, cat si impotriva ploilor de vara neasteptate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata