in ,

Coronavirus: Un studiu ne arată de câți ani se află virusul în corpul uman

În vreme ce noul coronavirus s-a extins pe întreaga planetă cauzând teamă, boală și chiar moarte, un grup de cercetători din UK, SUA și Australia încearcă să descopere de unde vine SARS-CoV-2, virusul ce provoacă boala COVID-19. Cu toate că studiul lor nu a ajuns la o concluzie definitivă, oamenii de știință au creat o nouă teorie despre originea noului coronavirus.

Așadar, studiul susține că, înainte să devină periculos, SARS-CoV-2 a „emigrat” liniștit printre oameni, transmițându-se, ca și în acest moment, pe calea aerului, fără însă a cauza vreun simptom sau vreo boală.

Virusul nu a luat viață în laborator

La început, o formă mai ușoară a virusului a ajuns în organismul uman, unde s-a adaptat din ce în ce mai bine, transmisia lui de la om la om fiind greu de detectat. Din momentul în care a ajuns în corpul uman, noul coronavirus a început să își schimbe trăsăturile genomului. Așadar, în timp, virusul a suferit mutații care au dus la pandemia cu care se confruntă în prezent întreaga planetă.

În plus, cercetătorii au analizat datele deja existente ale genomului SARS-CoV-2 și le-au comparat cu alte coronavirusuri asemănătoare. Rezultatul a demonstrat că părți ale proteinei S din SARS-CoV-2 se îmbină perfect cu celule umane. Acest lucru arată clar, faptul că, după spusele cercetătorii, SARS-CoV-2, își are originea într-un proces natural.

Totodată, două caracteristici ale virusului, abilitatea proteinei S de a se potrivi perfect pe celulele organismului uman și structura sa distincă, elimină șansele ca virusul să fi fost realizat în laborator.

Alte două noi ipoteze

Cu teoria laboratorului ieșită din calcul, cercetătorii s-au concentrat pe două noi ipoteze. Prima este că selecția naturală a noului coronavirus a fost la animal, de unde a ajuns la oameni. Cu toate acestea, analiza coronavirusurilor din lilieci și reptile, a demonstrat, până în acest moment, genomuri similare, dar nu și identice cu cele de la om. Este așadar, posibil ca aceste animale să nu fie tocmai sursa virusului ce a infectat circa aproape un milion de oameni. De altfel, tipurile de coronavirusuri la lilieci și la alte specii de animale sunt foarte diferite, multe încă nefiind studiate.

A doua ipoteză este că noul coronavirus a trecut de la animale la oameni înainte de a putea fi în stare să provoace starea de boală. Este probabil ca evoluția virusului în corpul uman să fi durat ani, poate chiar decenii până ce acesta să își formeze capacitatea de a se transmite foarte ușor de la om la om, și să cauzeze o boală gravă, chiar mortală.

În vreme ce unii cercetători încearcă să afle originea noului coronavirus, iar alții se chinuie să îi găsească un tratament, cele mai eficiente soluții pentru evitarea infectării cu COVID-19 rămân spălatul pe mâini cu apă și săpun, dar și distanțarea socială.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să ai grijă de părul blond

Laura Cosoi se află în trimestrul doi de sarcină. Cum se simte vedeta în această perioadă