Cornel Ilie „Copiilor nu le-am spus că eu și mama lor ne-am separat”

Cornel Ilie, solistul trupei VUNK, cunoscut pentru diplomația cu care a abordat subiectele din viată particulară, și-a deschis sufletul în cadrul podcastului „Părinți CuMinți” și a vorbit de rolul de tată „Copiilor nu le-am vorbit despre divorț. Ei știu că eu și mama lor locuim separat pentru că eu am de lucru și pentru că trebuie sa plec prin țară …Dar ne vedem cat se poate de des….Sunt convins că atunci când o sa apară momentul pentru această discuție, deși pare delicată, o sa fie mai ușor de înțeles pentru ei, decât îmi închipui eu acum….Probabil la un anumit nivel ei înțeleg ceva, însă nu arată, nu se manifestă”.

 

Crescut într-o familie în care a fost încurajat și validat, Cornel privește experiența de tată revelatoare, plină de inspirație și creativitate „Copilul te învață să fii părinte, ne dau toate semnalele, dacă suntem atenți la ei. Tot ce am învățat eu despre copilul meu și despre mine, a fost fiind atent, să-l învăț, să-l cunosc… Toate sunt in tine, vin natural. „

Tatăl unei fete în vârstă de 8 ani, Zara, și al unui băiat, Cezar în vârstă de 3 ani, Cornel se consideră un tată „relaxat, mult mai implicat și mai bun tată decât as fi crezut ca pot fi”.

Încercând să fie cât mai conectat emoțional cu cei doi copii, Cornel se declară partenerul de joacă favorit al copiilor săi, care prin puterea imaginației reușește să transforme activitățile zilnice în adevărate experiențe „ Îmi place sa mă duc spre mintea lor, mă ajută și pe mine să fiu mai creativ; sunt fascinat să redescopăr lucruri, obiecte, prin ochii copiilor. Împreună cu ei am transformat 3 minute banale la o spălătorie auto într-o aventură fantastică, cu nave spațiale. „

Trăind în lumea artistică prin prisma părinților, ambii copii ai lui Cornel Ilie au veleități muzicale „ Nu știu daca au talent încă. Știu că le place, vor sa facă ce fac mami si tati. Amândoi sunt fascinați de zona asta artistică…Cezar a preluat toate mișcările mele și își ține toate concertele acasă…Zara a trecut deja prin dans și prin a cânta, acum își dorește să fie actrița. Cu siguranță amândoi au niște direcții, niște aptitudini, au o atracție spre zona artistica și încep sa simt ca au și emoția necesară.. dar ii las sa aleagă ei, să se duca încotro vor” .

CORNEL ILIE, ÎN ROL DE TATĂ. RELAȚIA ARMONIOASĂ DINTRE FRAȚI | Părinți CuMinți 9 – YouTube

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata