Concertul plin de vedete marchează inaugurarea lui Joe Biden

Un concert cu vedete a marcat începutul președinției lui Joseph Biden, cu spectacole de la Foo Fighters, Katy Perry, Demi Lovato și Bon Jovi.

Tema concertului nu a fost sărbătoare, ci unitate, cu tributele aduse muncitorilor din prima linie care au suportat greul pandemiei Covid.

„Această zi este despre a asista la permanența idealului nostru american”, a spus Tom Hanks, care a găzduit spectacolul. Bruce Springsteen a dat startul evenimentului cu piesa sa Land Of Hope and Dreams. Stând pe scările Memorialului Lincoln din Washington DC, versurile piesei, interpretate pentru prima dată în 1999, reflectau aspirațiile noii administrații.

„Lasă-ți în urmă durerile / Lasă această zi să fie ultima”, a cântat vedeta, „Mâine va fi soare / Și tot acest întuneric trecut”.

„Nu este despre noi”

Tema noilor începuturi a pătruns în concert, cu o selecție de melodii care au subliniat optimismul și speranța. John Legend a alimentat printr-un aranjament de trupă mare format din Feeling Good, de Nina Simone, în timp ce Demi Lovato a cântat o copertă optimistă a lui Bill Withers ‘Lovely Day, însoțită de medici și asistente medicale în costumațiile de spital.

Foo Fighters a dedicat Times Like These profesorilor care s-au „confruntat cu provocări fără precedent” cu „dăruire și creativitate”, în timp ce violoncelistul Yo-Yo Ma a jucat o versiune simplă, dar emoționantă a Amazing Grace pentru cei care „au găsit noi modalități prin care să zâmbim împreună „în timpul pandemiei.

Vorbind în timpul concertului, președintele Biden a explicat că el și vicepreședintele Kamala Harris „au vrut să se asigure că inaugurarea noastră nu este despre noi, ci despre voi, poporul american”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata