Concertul aniversar al Ianei Novac, pentru 20 de ani de carieră, încununat de succes la Sala Palatului!

“Îți mulțumesc, Doamne, pentru seara asta!”, a exclamat renumita soprană Iana Novac atunci când a urcat pentru prima oară pe scena Sălii Palatului, pe data de 24 octombrie, cu ocazia concertului său aniversar pentru 20 de ani de carieră. A fost dublă aniversare și un succes răsunător, pentru că a doua zi după eveniment, Iana Novac a împlinit și o frumoasă vârstă!

Sala plină, aplauze la scenă deschisă, voci excepționale, invitați unul și unul și o orchestră magică! Iana Novac a strălucit la propriu pe scena Sălii Palatului! Renumita soprană a schimbat patru ținute realizate special pentru ea de celebrul designer Cătălin Botezatu. Publicul a fost în delir semn că muzica ei le-a ajuns la suflete. Corina Chiriac, Anastasia Lazariuc, Stela Enache, Giulia Nahmany, Mihaela Tatu, Emil Constantinescu, fostul președinte al României, Ambasadorul Moldovei, Victor Chirilă, au fost doar câteva dintre numele prezente la concertul aniversar al Ianei Novac, care a fost luată prin surprindere de succesul de la Sala Palatului. Până și Octavian Ursulescu, prezentatorul spectacolului, a fost vizibil emoționat, declarând:  “Asemenea spectacol cu sala arhiplină mă face să mă gândesc că încă se mai poate salva ceva!”, au fost cuvintele lui Octavian Ursulescu, care a complimentat-o toată seara pe artistă.

“A fost o seară magică! Așa cum ne așteptam, dragostea și căldură publicului au fost la cote înalte la celebrarea a 20 de ani de activitate ai sopranei IANA NOVAC, prima soprană pop-opera din România. Iar IANA NOVAC le-a răsplătit încrederea și dragostea celor 4200 de oameni prezenți într-o Sală a Palatului (ce părea neîncăpătoare pentru o astfel de seară),  printr-un concert grandios, prin măiestria interpretării sale  muzicale inegalabile, prin prezența sa electrizantă și prin ținuta plină de rafinament și eleganță. Dar și prin invitații săi de seamă ce au ținut audiența cu sufletul la gură: compozitorul secolului EUGEN DOGA, admirabilele fete din legendara trupă ASIA, ce s-au reunit într-un concert după 16 ani pentru a fi alături de colega lor într-un moment aniversar, prima trupă pop-opera din România DISTINTO, împreună cu care sărbătorita serii  a împărțit sute de succese pe scenă de-a lungul timpului,  sclipitorul balet IUNO DANCE, pregătit de coregraful SIVIU POPA, prezent în cele mai importante momente din cariera artistică ale sopranei, OCTAVIAN URSULESCU unicul, inegalabilul și irepetabilul prezentator al României, FLORIN IONESCU – impresarul formației ASIA, aflat pe scenă de această dată în calitate de baterist, Orchestra METROPOLITANĂ și corul ACOUSTIC,  conduse magistral de dirijorul DANIEL JINGA, mini trupa ASIA – 4 eleve talentate ale ACADEMIEI DE CANTO și Corul de copii SOUND CROWD pregătit de dirijorul MIRCEA IONESCU. Este, cu siguranță, CONCERTUL ANULUI 2022! FELICITĂRI!!!”, au fost reacțiile după concertul Ianei Novac susținut la Sala Palatului din București, un vis împlinit pentru artistă și foarte mult așteptat!

S-a reunit trupa A.S.I.A.

Trupa A.S.I.A. s-a reunit pe 24 octombrie, la Sala Palatului cu ocazia concertului aniversar al renumitei soprane Iana Novac, care a celebrat cu această ocazie 20 de ani de carieră. Și a fost un adevărat regal muzical! Publicul a cântat la unison cu Iana, Sorana, Anca  și Anemona, cele mai îndrăgite refrene ale melodiilor care au făcut istorie în muzica românească. S-a lăsat cu lacrimi pentru că fetele din trupa A.S.I.A. au fost primite atât de bine de cei prezenți în sală încât nu și-au mai putut stăpâni emoțiile. Astfel, după 16 ani, trupa A.S.I.A., a urcat din nou împreună pe scenă, de această dată pentru un motiv întemeiat. Toată Sala Palatului a fost în extaz! Fetele s-au bucurat de aplauze și au izbucnit în lacrimi! Le-a fost dor de public, de scenă, de emoții și le-au primit cu inima deschisă. Succesul a fost unul asigurat iar în urma aplauzelor și a bucuriei publicului de la concertul Ianei Novac susținut pe 24 octombrie la Sala Palatului, ofertele ca A.S.I.A. să mai cânte împreună la evenimente curg! Întrebarea care este acum pe buzele tuturor este dacă A.S.I.A. va continua să cânte în această formulă!

A fost numită “Vocea de Aur de peste Prut”Soprana Pop-Opera Iana Novac a fost numită „VOCEA DE AUR DE PESTE PRUT”. Ea este artista care a schimbat traiectoria showbizz-ului românesc.

Īn anul 2010, după succesul avut cu trupa A.S.I.A din care a făcut parte aproape 3 ani, pornește la un nou drum și revoluționează piața muzicală abordând stilul pop-opera, un stil total nou în România, fiind soprana care a deschis acest drum. Având la bază studii de canto clasic și pian și, în palmares nenumărate premii naționale și internaționale, Iana este o soprană care poate aborda cu ușurință piese din repertoriul de operă, musical, operetă, dar și pop, gen cu care de altfel, s-a făcut cunoscută publicului larg.

A cântat alături de marele tenor Alessandro Safina

Beneficiind de o prezență scenică electrizantă și de o voce incredibilă, Iana Novac este una din cele mai de succes și solicitate soprane ale momentului. Și-a desăvârșit studiile de belcanto la Conservatorul din București, Secția Canto Clasic. După absolvirea Conservatorului, Iana Novac lansează proiectul inedit Pop-Opera, unde îmbină cele două mari pasiuni: muzică pop, ce i-a adus faima, și muzică clasică – opera, de care se îndrăgostise între timp. Lansarea a avut loc la Sala Palatului din București printr-un concert grandios alături de marele tenor, Alessandro Safina. Iana lansează primul ei album solo pop-opera, „Open your eyes”, care s-a epuizat în doar câteva săptămâni.

Iana Novac a scos album cu Francesco Napoli

Urmează un nou album, alături de Francesco Napoli în Germania, cu casă de producție Universal Music, intitulat „Come ho fatto”, care s-a bucurat de mare succes, piesă care a dat titlul albumului fiind difuzată de majoritatea radiourile din Europa. Colaborarea ei de suflet, însă, este cu trioul pop-opera Distinto, alături de care câștigă locul 1 și votul publicului la Eurovision România 2011 și alături de care susține zeci de spectacole. Recunoașterea internațională vine o dată cu lansarea videoclipului „Una furtiva lagrima” care este preluat de Classical Music TV de la Londra și difuzat în 122 de țări, inclusiv America și Canada. Iana Novac a concertat în Italia, Franța, Gemania, Israel, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Anglia, Grecia, Rusia, Spania, Belorusia, Ucraina, Rep.Moldova, având sute de concerte la activ, bucurându-se de un real succes atât în țară, cât și în străînătate, cântând pe cele mai mari scene alături de cele mai importante orchestre și de cei mai importanți dirijori. A fost prezentă pe scenă în peste 1000 de concerte și mai mult de 1500 de emisiuni radio și de televiziune. Producțiile sale muzicale sunt spectaculoase lucrând cu cei mai buni compozitori și orchestratori ai momentului. Că rasplată a muncii sale, în 2019 primește „Premiul de Excelență în Muzică” oferit de Gala Performanței și Excelenței” – București.Ca urmare a bogatei activități artistice susținute de-a lungul anilor ce i-au demonstrat calitățile interpretative excepționale și pentru faptul că a impus pe piața românească sonoritățile muzicii clasice îmbrăcate în strălucirea ritmurilor moderne, primește recunoașterea din partea publicului, care o desemnează în cadrul „Galei Succesului 2010” – „VOCEA DE AUR DE PESTE PRUT”.În anul 2022 primește emblemă de merit „Partener pentru Apărare” decernat de Ministerul Apărării Naționale a României, dar și “Trofeul de Excelență pentru cei 20 de ani de carieră” în cadrul “Galei Performanței și a Excelenței”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata