Coafuri elegante pentru petrecerea de nuntă

Indiferent dacă urmează să fii mireasă anul acesta sau vei participa la 2-3 nunți la care ai fost invitată, look-ul ales trebuie să se bazeze pe eleganță. Acest lucru se aplică, desigur, și stilizării părului, iar pentru anul acesta, hairstiliștii vin cu propunerile de top pentru coafuri elegante, ideale atât pentru mirese, cât și pentru invitatele la nuntă. Iată ce alegeri poți face anul acesta, pentru a te bucura de un look elegant, în tendințe!

Pentru păr lung

Cu siguranță, părul lung permite o varietate de coafuri comparativ cu celelalte opțiuni de lungime, chiar dacă este posibil să ai nevoie de mai mult timp pentru a obține rezultatul dorit. În acest caz, miresele pot alege dacă își doresc părul liber sau prins, accesorizându-l apoi în funcție de preferințe sau chiar și de tematica nunții. Dacă își doresc părul liber, acesta poate fi îndreptat, simplu și accesorizat cu o cordeluță prețioasă cu pietre sau perluțe, sau ondulat, accesorizat fie cu flori, cordeluțe, agrafe sau chiar cu o împletitură tip cordeluță în spate. Indiferent de alegere, acesta este un look perfect dacă poți o rochie cu decolteu tip inimă sau cu umerii goi.

Iar dacă îți dorești părul prins, opțiunile sunt numeroase și variate, pentru a satisface toate gusturile. Nu ai cum să dai greș cu un coc, fie clasic (strâns bine, cu cărare pe mijloc) sau messy (pentru un look boem), în special dacă ai o rochie cu spatele gol. Și împletiturile sunt o alegere extrem de elegantă, mai ales dacă sunt ușor messy și accesorizate discret, dar cu stil. Nu în ultimul rând, poți opta pentru o coafură cu părul pe jumate desfăcut, pe jumate prins, în special dacă preferi să îl ai ondulat.

Iar dacă participi la o nuntă în calitate de invitată, te poți orienta către coafuri simple, dar de efect, extra elegante: părul drept sau ondulat prins simplu într-o coadă de cal, un coc clasic sau ușor messy sau părul lăsat liber, cu bucle lejere.

Pentru păr mediu

În cazul mireselor care au părul mediu, se poate considera că se aplică o mare parte din opțiunile sugerate și pentru părul lung: păr lăsat liber, drept sau ondulat, diverse cocuri (strâns tip balerină sau messy, romantic) sau păr pe jumate prins sau împletit, pe jumate liber și ondulat. Însă dacă ai părul mediu (în special tunsoare tip bob) și îți dorești să îl lași liber (drept sau ondulat), te poți axa pe colorarea părului cu șuvițe sau în stil balayage. Există produse și tehnici pentru a te vopsi chiar și acasă, iar pentru un efect wow, poți combina șuvițele blonde cu culori de păr ușor contrastante, de la șaten mediu sau închis la ciocolatiu intens sau castaniu cald.

În cazul invitatelor la nuntă, tunsorile tip bob vor ieși în evidență cel mai bine dacă îți lași părul liber, fie drept (cu cărare pe mijloc) sau ondulat (cu bucle lejere și ușor messy). În schimb, dacă vrei să scapi de stresul părului, poți merge pe o opțiune simplă, dar clasică și elegantă: părul prins la ceafă într-o coadă de cal micuță sau un coc bine fixat, care să reziste toată noaptea.

Pentru păr scurt

Nu îți face griji dacă ai părul scurt – nici ca mireasă, nici ca invitată. Hairstiliștii vin cu numeroase propuneri de coafuri elegante, pentru un rezultat final impecabil. Pentru miresele îndrăznețe, aceștia recomandă o tunsoare pixie: rebelă și ușor messy, pentru un look nonconformist, sau cu bucle lejere, pentru un look mai romantic. Dacă ai însă părul tip bob scurt, până la bărbie, îl poți lăsa liber și ușor ondulat, pentru extra-eleganță. Iar dacă lungimea îți permite, poți opta chiar și pentru împletituri: tip coroniță (cu șuvițe răsucite sau împletite, prinse în spate), laterală (pornind din zona tâmplei până spre ceafă) sau multi-împletituri ( mai multe șuvițe împletite lejer și ușor messy pe lungimea părului).

Majoritatea opțiunilor prezentate mai sus merg și în cazul în care ai părul scurt și participi la nuntă în calitate de invitată. Însă acest „rol” îți permite puțin mai multă libertate, în sensul că poți face anumite alegeri ușor mai îndrăznețe. De exemplu, îți poți scoate în evidență trăsăturile feței optând pentru un wet look ușor messy, dar elegant și seducător, sau o coafură sleek plină de stil, cu părul prins în spate și gel aplicat astfel încât să nu observi niciun fir de păr rebel.

Iar în ambele cazuri, nu uita: accesoriile pot transforma complet un look. Pentru mirese, trebuie luat în calcul ce tip de voal îți dorești și cum îl poți prinde mai ușor coafurii alese. Te poți folosi de diverse accesorii pentru a fixa bine voalul, precum diademe sau cordeluțe. Iar pentru invitatele la nuntă, cordeluțele pot duce la un look romantic, în vreme ce agrafele simple, metalice (pentru a prinde părul într-o parte, de exemplu) te vor ajuta să obții un look sofisticat, ușor edgy.

 

Indiferent dacă ești mireasă anul acesta sau doar participi la nunta unei persoane dragi, optează pentru o coafura elegantă și în tendințe potrivită lungimii părului tău, dar și ținutei. Alege coafura în funcție de look-ul dorit, ținând cont ce îți va completa perfect look-ul (în asociere cu rochia) și îți va complimenta trăsăturile!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata