Cine este Diana Bucsa de la Eurovision si ce genuri muzicale canta?

A lansat impreuna cu Costi, cu Minodora si Claudia Pavel piesa "Romania mea"

Se numeste Diana Bucsa, are experienta in muzica si are un fiu. „Cânt cam toate genurile de muzică, am început cu muzica ușoară, muzica francofonă, de la Patricia Kaas şi Edith Piaf. Imi place muzica franceza de mică, de la 6 ani, mama m-a luat la un festival de muzică francofonă, la Târgu Lăpuș, și, de acolo a plecat totul. Cânt și muzică internațională, prin prisma faptului că am fost la Vocea României și am fost selectată de Marius Moga. Am fost în echipa lui”, spune ea.

sexy diana bucsa
sexy diana bucsa

Solista se descurca sa cante mai multe genuri muzicale. „Am lansat foarte multe piese. De la începuturile carierei, am un album cu Nelu Ploieșteanu, care a fost produs de casa de discuri Roton. Este o mare pierdere, un mare păcat, că maestrul Nelu Ploieșteanu nu mai este printre noi. După care, am avut o colaborare cu Francesco Napoli, prin prisma lui Radu Groza, care este un om minunat din toate punctele de vedere. Așadar, pe folclor -eu sunt ardeleancă, de la Dej, mai exsact, județul Cluj – am făcut cu ansamblul Ovidiu Barteş, la vioară, un album de folclor autentic. Am 13 melodii proprii, din repertoriul personal, la care am făcut de-a lungul timpului videoclipuri. O melodie care poartă numele albumului este „Când mălinul înflorește” și care s-a bucurat de succes la momentul respectiv. Am îmbrăcat porturi populare și îmi place să recunosc că sunt româncă și că tradiția contează”, spune ea.

claudia pavel minodora si diana bucsa si radu groza
claudia pavel minodora si diana bucsa si radu groza

„Cant de la muzică ușoară, până la muzică de petrecere, folclor, cam toate genurile. Și operă. Am făcut canto la Dinu Lipatti, cu doamna Cristina Măgureanu. Si dânsa mi-a spus că am o voce de soprană, iar cu mai multă repetiție, chiar de la 30 de ani, vocea poate să fie mai matură, și atunci pot să merg și în zona respectivă. Am acutele foarte bune, de unde și alegerea lui Marius Moga, a melodiei pe care am interpretat-o la Vocea României, o baladă rock, „Alone”, de la trupa Heart. Are niște acute surprinzătoare și am fost remarcata chiar și de Loredana Groza”.

sexy diana bucsa
sexy diana bucsa

„În momentul de față, adopt un stil de muzică balcanic. Este o zonă în care mă regăsesc. Muzică sârbească combinată cu muzica machedonească și, cred că aici aș prefera să rămân, în zona asta de muzică de petrecere. Am un proiect cu Costi Ioniță, un proiect de România, se cheamă „Romania mea”, alături de Cream și Minodora. Filmările au fost făcute de Alex Ceaușu. Mă bucur că am avut ocazia să fiu alături de mari artiști și cred că am o mare șansă prin acest început alături de Costi Ioniță, cu care urmează să am o altă melodie personală”, spune solista.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata