Cine-ar fi crezut? 7 lucruri pe care nu le știai despre FUNDUL tău

Cât de des te gândești la fundul tău? În afara mersului la toaletă, nu prea ai treabă cu zona respectivă. Aceasta fiind situația, iată 7 lucruri pe care nu le știai despre fund:

E perfect normal să ai acnee… PE FUND! Dacă spui că n-ai avut niciodată așa ceva, poate că pur și simplu nu te-ai uitat. E greu să vezi până acolo, ce-i drept. În orice caz, problema se poate rezolva prin medicamente sau chiar cu ajutorul laserelor, dar mai întâi trebuie obligatoriu să mergi la dermatolog.

Șervețelele umede pentru bebeluși îți pot face mai mult rău decât bine! Multe persoane au reacții alergice în urma utilizării lor în zona… posterioară. Te poți trezi chiar cu dermatită! Dermatologii recomandă să folosești în schimb hârtie igienică normală, apă și săpun. De preferat, un săpun care să nu fie ridicol de parfumat (chimicalele alea dăunează).

Poți fi constipat/ă din foarte multe motive. Poate să fie de vină faptul că nu consumi suficiente fibre. O altă cauză posibilă e deshidratarea. Problema poate apărea chiar de la anumite medicamente (de-aia se recomandă să citești prospectul înainte de utilizare). Sună ciudat, dar poți fi constipat/ă chiar și din cauza stilului de viață sedentar. Mișcarea stimulează colonul, ceea ce înseamnă că statul degeaba nu face nimic pentru el – din contră.

Hemoroizii pot apărea mai ușor decât crezi. Ori de câte ori pui presiune în zona fundului (când ești constipat/ă, când ai diaree etc.), vasele sangvine se irită. Asta poate duce la apariția hemoroizilor (caz în care se recomandă vizita extrem de neplăcută la proctolog).

Apropo de asta, proctologul este… medicul specializat în proctologie. Da, știm, e genul de explicație cretină pe care o găsești de regulă în DEX. Ca să lămurim situația, proctologia este ramura medicinei care se ocupă cu problemele anusului sau ale rectului. Practic, proctologul este un doctor de fund.

Statul prea mult pe WC contribuie și el la apariția hemoroizilor. Poziția nu e una fericită pentru fundul tău, așa că ideal este să petreci cât mai puțin timp posibil pe toaletă. Lasă cititul sau butonatul telefonului pentru altă dată, dacă nu vrei să ai probleme.

Sindromul Intestinului Iritabil (S.I.I.) este o afecțiune a tubului digestiv. Nu gravă, dar deranjantă. Cele mai întâlnite simptome sunt crampele, gazele, constipația sau, din contră, diareea. Depinde de la caz al caz. S.I.I. apare în rândul femeilor de două ori mai des decât în cazul bărbaților.

Ori de câte ori ai vreo problemă la posterior, consultă medicul proctolog. Dacă ai mai fost la ginecolog, e asemănător. E o vizită neplăcută, dar te ajută să depistezi eventualele probleme și doctorul îți va putea prescrie tratamentul necesar. NU EZITA, dacă te deranjează ceva în zona aia!

 

Foto: shutterstock.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata