Chitaristul din New York Dolls, Sylvain Sylvain, a murit la vârsta de 69 de ani

Sylvain Sylvain, chitarist al trupei rock din New York Dolls din anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani. Unul dintre membrii fondatori ai grupului, riff-urile sale viscerale au eliminat diferența dintre punk și glam și au contribuit la declanșarea mișcărilor punk și new wave.

„După cum știți majoritatea dintre voi, Sylvain s-a luptat cu cancerul în ultimii doi ani și jumătate”, a scris soția sa, Wanda O’Kelley Mizrahi, într-o declarație pe pagina sa de Facebook. „Deși a luptat cu vitejie, ieri a murit”. Ea a adăugat: „În timp ce îi întristăm pierderea, știm că în sfârșit este liniștit și fără dureri. Vă rog să îi amintiți muzica, să aprindeți o lumânare, să spuneți o rugăciune și să trimitem această frumoasă păpușă în drum.”

Moartea lui Sylvain lasă doar un membru supraviețuitor al liniei originale a New York Dolls de pe albumul de debut din 1973, frontmanul David Johansen. Cântărețul și-a postat propriul tribut pe Instagram. „Cel mai bun prieten al meu de atâția ani, îmi amintesc încă de prima oară când l-am văzut în magazinul de repetiții / magazinul de biciclete, cu geanta și chitara direct din avion, după ce am fost deportat din Amsterdam, l-am iubit instantaneu”, a spus el. a scris. „Îmi va fi dor de tine, bătrânule. Voi păstra lumânările de acasă aprinse”

Născut Sylvain Mizrahi în Cairo, Egipt, în Ziua Îndrăgostiților 1951, muzicianul a trăit în Franța în copilărie înainte de a se muta la New York împreună cu familia sa.

După ce a cântat în mai multe formații în adolescență, a fost cofondator al New York Dolls în 1971, luând numele de la un atelier de reparații de păpuși numit New York Doll Hospital (Sylvain lucrase peste drum înainte de a deveni muzician).

La fel ca mișcarea punk pe care l-au ajutat ​​să se inspire, formația a vrut să scuture starea auto-indulgentă a rockului din anii 70.

„Motivul pentru care Dolls s-au reunit a fost din cauza plictiselii de rutina zilnică”, a declarat Sylvain pentru Brooklyn Vegan în 2006. „Solo-urile de tobe de 20 de minute, melodii opereta. Erau un pic plictisitori, își pierduseră sex-appeal-ul. ”

Păpușile au început cu melodii alerte și dureroase despre sex, droguri, alienare și disfuncție. Spectacolele provocatoare și vulgare ale trupei le-au adus o uriașă faimă în New York, dar multe case de discuri au fost reticente să le semneze. Această situație nu a fost ajutată de aspectul lor androgin – șocant la vremea respectivă – cu garderoba lor provenită din magazinele ieftine de îmbrăcăminte pentru femei din New East Side din New York.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata