Chef Radu Dumitrescu: „Îmi propun să fac în curând pasul ăsta”

Radu Dumitrescu a devenit foarte cunoscut după participarea la MasterChef! A fost director de bancă, iar în prezent este prorpitar al unui local popular din București și un chef foarte apreciat. După trei ani în care a locuit și lucrat în Spania, Chef Radu Dumitrescu mărturisește, în premieră în podcastul Amintiri Gustoase, că ia în calcul să se mute definitiv din România.

„Îmi propun să fac în curând pasul ăsta și să am curajul să mă întorc într-o țară normală. Poate fac o mică cârciumioară. Visez din ce în ce mai mult la acest lucru. Uite, îți spun în premieră! Sper ca acest moment să se întâmple anytime soon!”, a declarat fostul MasterChef, Radu Dumitrescu, în premieră în podcastul Amintiri Gustoase, moderat de jurnalistul gastronomic Cosmin Dragomir.

„Nu se va întâmpla mâine, pentru că mai am treabă aici! Dar visez la chestia asta! Visez să am o cârciumioară undeva unde e mai multă normalitate și nu normalitatea oamenilor, pentru că oamenii sunt foarte mișto în momentul ăsta, ci normalitatea autorităților, ca să o zic foarte finuț”, a punctat Chef Radu Dumitrescu.

Invitat în primul podcast gastronomic românesc, Amintiri Gustoase, parte a proiectului Cronicari Digitali, Chef Radu Dumitrescu a vorbit și despre subiecte delicate ce țin de obiceiurile românilor atunci când aleg să ia masa în oraș, cum ar fi food waste-ul.

”Este 100% ok să îți iei mâncarea nemâncată la pachet. (…) Bun simțul social gastronomic ne spune că în timpurile actuale lumea moare de foame în alte colțuri ale lumii, așa că luăm mâncarea acasă. Nu poți să mănânci, ok, înțeleg că ai vrut să guști, dar nu mi-o lași mie mâncarea pe cap, pentru că eu când arunc mâncare mă doare sufletul! De multe ori, mâncarea e bună și a doua zi! Nici mamele noastre nu găteau în fiecare zi altă ciorbă, nu găteau bunicile noastre în fiecare zi altă tocăniță – făceau o oală mare, mâncam două zile din ea și așa am crescut mari”, subliniază Chef Radu Dumitrescu în podcastul Amintiri Gustoase.

Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali, dezvoltată de Zaga Brand și Humart, este un podcast cu episoade noi în fiecare vineri, acestea fiind disponibile în format audio atât pe siteul www.cronicaridigitali.ro cât și pe platformele de streaming audio.

<iframe allow=”autoplay *; encrypted-media *; fullscreen *; clipboard-write” frameborder=”0″ height=”175″ style=”width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent;” sandbox=”allow-forms allow-popups allow-same-origin allow-scripts allow-storage-access-by-user-activation allow-top-navigation-by-user-activation” src=”https://embed.podcasts.apple.com/us/podcast/cronicaridigitali-s6-chef-radu-dumitrescu-vorbe%C8%99te/id1511474599?i=1000582715723″></iframe>

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata