in ,

Cele mai ușor de întreținut animale de companie

Iubești animalele însă nu dispui de tot timpul din lume sau de toate resursele pentru a le întreține și a le îngrijri? Ei bine, am pregătit pentru tine câteva necuvântătoare care s-ar putea să se încadreze perfect în dorințele și nevoile tale:

Perușii

Toți copiii vor dezvolta la un moment dat o pasiune pentru păsări. În special băiețeii care își vor dori cel puțin o dată să fie pirați. Și pentru ca dorința lui să se apropie de realitate, își va dori un papagal. Și la care altă specie să apelezi dacă nu la peruși? Dacă aceste păsări se obișnuiesc cu prezența oamenilor încă de când sunt pui, atunci când vor fi mari, vor fi exact ceea ce cauți, deoarece se vor atașa foarte mult de tine. Un papagal în casă poate fi asemănat cu ideea a avea încă un copil de 4-5 ani, preț de circa 35 până la 80 de ani.

Un peruș costă între 50 și 100 de lei, iar o colivie pentru el costă tot cam la fel. Mâncarea nu este scumpă, așa că investiția de început nu va fi foarte ridicată.

Porcușorul de Guineea

Dacă copilul tău își dorește un animal de companie pe care să îl poată alinta, atunci optează pentru porcușorii de Guineea, animăluțe care te vor amuza și distra în același timp. Va guița de fericire atunci când va auzi frigiderul deschizându-se, iar atunci când este entuziasmat, sare și își aruncă piciorușele mici în aer.

Mare parte dintre rozătoare sunt animale nocturne, lucru ce înseamnă că dorm atunci când este perioada activă a oamenilor. Procușorul de Guineea dorește mai mult să doarmă pe reprize, fiind oricând pregătit de puțină joacă sau de ceva de ronțăit. Și, comparativ cu verișorii lor, hamsterii, nu sunt atrași să muște și nici nu își doresc o roată pe care să alerge în timpul nopții. Un astfel de porcușor costă în jur de 50 de lei, iar cușca ajunge până la 150 de lei.

Șopârla Gecko Leopard

Aceste șopârle superbe cu model sunt renumite pentru dispoziția lor mereu favorabilă și pentru faptul că nu au nici o problemă să fie luate în mână. De asemenea, nu cresc mai mult de 17-25 de centimetri în lungime, așa că nu te vei trezi la un moment dat cu un crocodil în palme. Adulții pot fi hrăniți și o dată la două zile și nu au nici o problemă să fie lăsați singuri acasă un întreg weekend. O astfel de șopârlă costă în jur de 300 de lei, iar locuința acesteia poate costa între 200 și 400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Care este cel mai sănătos tip de pâine

Interviu Dorian Popa: „Izolarea, pentru mine, oricat de ciudat ar parea, a fost un mic ajutor de la Dumnezeu”